WIC

Sandberg sköt bonuspoängen till Warberg

26 november 2022 16:00
HERR

Warberg tog två blytunga poäng i bortamötet med Lillån efter att ha vunnit matchen i sudden death. Stor matchvinnare blev Oliver Sandberg som i förlängningens första byte avgjorde tillställningen med sitt andra mål för dagen.

Lördagens bortamatch mot Lillån blev en precis så jämn och tuff tillställning som många hade förväntat sig. Det var två bra lag som gjorde upp och det syntes att poängen som stod på spel var viktiga för såväl jagande Lillån som för Warberg. Matchen inleddes strålande av Warberg och man gjorde både 0-1 och 0-2 innan sju minuter var spelade. Båda målen var dessutom på kvicka spelvändningar, något coach Astbrant har tryckt på vikten av att bli bättre på. Först var det Filip Erheden som gav Warberg ledningen och sedan sköt Simon Nilsson ett maskerat lågt skott som gav laget precis den start man ville. Lillån kom dock tillbaka blixtsnabbt. Två minuter senare var det inte bara reducerat utan även kvitterat. Warberg slappnade av en aning i egen zon och hemmalaget var kliniska när man fick chansen. Ytterligare några minuter senare tog Lillån också ledningen när Hampus Morelius stod för en fin prestation och tryckte upp 3-2 i krysset. Warberg hade aningen mer boll och skott på mål än Lillån, och knappa tre minuter innan pausvilan kom också kvitteringen när Oliver Sandberg gjorde sitt första mål för dagen.

Andra perioden blev mer ställningskrig. Stundtals var det ganska tuffa tag och framförallt runt sargerna var det tufft för bollförande spelare att ta sig loss från aggressiva förvarare i båda lagen. Det delades också ut tre utvisningar i mittperioden, två för Warberg och en för Lillån, men inget av lagen hade någon lycka i sitt powerplayspel och ställningen var fortsatt 3-3 inför sista tjugo.

Tredje perioden var knappa fem minuter gammal när Warberg på nytt tog ledningen. Anton Birgersson gjorde allt rätt när han hämtade boll djupt och avancerade längs högerkanten och serverade kedjekompisen Simon Svensson helt öppet mål. Men, likt tidigare i matchen så lyckades man inte hålla sin ledning längre än ett par minuter. Lillåns skickliga förstaformation med Isak Palmen, Hampus Morelius och Axel Veress gjorde sitt tredje mål för dagen när den förstnämnde kvitterade till 4-4. Efter kvitteringen blev det lite mer avvaktande och inget av lagen tog några större risker. Warberg fick dock ett jätteläge att avgöra matchen när man blev tilldelade ett powerplay med två minuter kvar att spela. Men, man lyckades inte heller denna gång att överlista Lillåns box och det oavgjorda resultatet stod sig matchen ut.

När sudden death startade tog det dock bara 51 sekunder innan matchen avgjordes. Oliver Sandberg vann boll på egen planhalva, tog den snabbt framåt och trampade över centrallinjen innan han sköt ett välplacerat skott i målvakten Olle Jonssons högra hörn. Ett vackert och viktigt mål av Sandberg som verkligen tog chansen när han flyttades in i förstafemman under matchens slutdel.

Två oerhört viktiga poäng för Warberg i toppstriden som nu ökade avståndet till fyra poäng gentemot jagande Lillån.

Statistik

Lillån-Warberg 4-5 s.d. (3-3, 0-0, 1-1, 0-1)

Skott: 14-28

Publik: 683

Poänggörare Warberg:

Oliver Sandberg 2+0, Simon Svensson 1+0, Simon Nilsson 1+0, Filip Erheden 1+0, Andreas Grönli 0+1, Johan Stadin 0+1, Joel Birgersson 0+1, Anton Birgersson 0+1.

Highlights från matchen här!

Astbrants kommentar:

-Såklart jätteskönt att vinna, det är ju det allt går ut på. Samtidigt är jag lite besviken att vi inte tar alla tre poäng, jag tycker vi har ganska bra kontroll hela matchen men vi är lite för okonsekventa idag. Vi får ju en fin start men sedan bjuder vi in Lillån i matchen med några individuella misstag. Vi skulle såklart gått för det när vi får ett powerplay i likaläge med två minuter kvar, men där blir vi lite passiva istället. Men som sagt, en seger är en seger och det var bra att vi kunde vinna en sudden mot Lillån, det hade vi ju lite problem med förra säsongen.