Söndag
04 Dec 1 match
Lördag
10 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Torsdag
15 Dec 1 match
Söndag
18 Dec 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Fredag
13 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Söndag
22 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Söndag
12 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 2 matcher
Lördag
25 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Fredag
03 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 2 matcher
Lördag
18 Mar 1 match
Hemma
Hovslätts
HOV2
Borta
Warberg
WIC

Inför match- Hovslätts IK

2 december 2022 13:00
HERR

På nytt är det dags för herrarna att spela en mycket betydelsefull match om topplaceringarna. Imorgon lördag gästar man nämligen fjärdeplacerade Hovslätts IK, en nykomling som verkligen har visat framfötterna hittills!


Efter nio spelade omgångar har tabelltoppen i Allsvenskan södra blivit ett riktigt getingbo. Från serieledaren Karlstad (21 poäng) skiljer det bara tre poäng till tabellfyran Hovslätt, och ytterligare tre poäng till sjundeplacerade Partille. Precis som konstaterades förra veckan blir därför alla matcher av högsta vikt framöver, speciellt de som spelas de inblandade lagen emellan. Fyra lag går till kval och just nu befinner sig alltså både Warberg och morgondagens motståndare Hovslätt på rätt sida kvalstrecket. Det är många omgångar kvar att spela, men känslan just nu är absolut att det blir ett häftigt race mellan flera lag efter nyår!

Truppstatus

Mattias Kongstad knäskadad och missar hela säsongen.

Isak Ehrinton gör värnplikt och är ej tillgänglig.

Tränarkollen med Johan Astbrant

-Vi har i veckan fokuserat på hur vi ska agera i den matchbild vi tror det blir mot Hovslätt. Nu möter vi inte ett lågt 2-1-2 försvar som vi ofta gör annars. Vi har också lagt tid på special teams som vi inte är speciellt nöjda med, och det tror vi är en viktig del av spelet för att vara med och fightas i toppen av tabellen. Jag vill också se att våra toppspelare tar sitt spel en nivå högre. De bästa är kontrakterade för att prestera i den här typen av matcher, och det är krav och förväntningar vi måste kunna ha på de som är bäst.

Om motståndaren Hovslätts IK

Hovslätts IK är en över 90 år gammal förening från Jönköping. Man har fem olika idrotter att erbjuda och innebandysektionen som bildades 1996 tog steget upp till Allsvenskan inför den här säsongen. Man blev därmed det fjärde (!) laget inom bara ett par mils radie att spela i någon av de två högsta serierna. Mullsjö, Jönköping och Fagerhult har ju funnits där ett tag. Väl i Allsvenskan har man verkligen gjort avtryck från start. Efter nio spelade omgångar ligger man fyra i tabellen med sex segrar och tre förluster. Man har bland annat besegrat lokalkonkurrenten Fagerhult med hela 14-9. Ser man till truppen man förfogar över så är framgången kanske inte så oväntad. Det finns nämligen både talang och rutin av spel från högre nivå i mängder. Brödraparet Melwin och Wille Knuthas är både sevärda och extremt skickliga i offensiven. 21-årige Wille är fostrad i Hovslätt men lämnade för Mullsjö 2019 innan han mycket oväntat vände hem efter två lyckosamma säsonger i SSL. Såklart en jackpot för Hovslätt, men en spelare som var alldeles för bra för division 1 som Hovlätt då spelade i. Andreas Lindholm, Andreas Nordh och Johan Nygårdh är tre andra spelare som gjort avryck i grannklubbarna och SSL ganska nyligen. Lagkapten för Hovslätt är Andreas Jonsson som vi känner sedan hans tid i Warberg. En spelskicklig herre utrustad med ett fint skott som också testat på spel i högsta serien. Sammantaget en väldigt namnkunnig trupp på allsvensk nivå, och ett lag som garanterat är med och slåss om kvalspel till våren!

Astbrant om Hovslätt

-Hovslätt är inte direkt en vanlig nykomling, de har haft en hög svansföring och velat sätta färg på den här serien vilket man verkligen får säga att de lyckats med. Deras trupp innehåller ju en väldigt vass spets med många spelare som nyligen varit i SSL och gjort det bra. Det visar också hur viktigt det är för nykomlingar med etablerade namn i truppen för att lyckas. Tittar man på både Partille och Hovslätt så är det ju spelare med mångårig SSL-rutin och kvalitet som gör skillnaden. Lund har inte den typen av spelare i sin trupp och har också haft det lite kämpigare. En spelare som Wille Knuthas i Hovslätt hade gått in i de flesta SSL-lag på två femmor, och ihop med Andreas Lindholm, Johan Nygårdh med flera så är det klart att det ger dem en väldigt bra högstanivå i sitt spel. Deras sätt att spela innebandy liknar vårt till ganska stora delar i att man vill gå upp och sätta ganska hög press. Det skiljer sig lite i hur man agerar med den låga trean, där de vill ha lite mer inslag av man-man vilket gör att duellspelet kommer att bli ännu viktigare imorgon än vanligt. Varje förlorad duell på banan kan leda till målchans. En kul och intressant utmaning för oss!

Så här ser du matchen

Live i Jönköpings Idrottshus- Biljetter bokar du här!

Det går en supporterbuss från Varberg kl. 11.00. Anmälan och mer information? Sök upp warbergicherr på Instagram.

Streama på innebandy.tv- Sändningen startar 13.50, matchstart 14.00.

Länk till sändningen här!