FHIB

Seger i toppmötet!

10 december 2022 18:45
HERR

Warberg gjorde en av säsongens absolut bästa insatser och slog serietvåan Fagerhult med 6-3. Mittperioden blev avgörande där Warberg gick från 1-1 till 5-1 och stängde tillställningen.

Inledningsvis var det en jämn match och det syntes att det var två topplag som möttes. Första perioden blev inte avvaktande, men lagen tog inga större risker i sitt uppbyggnadsspel utan försökte metodiskt spela sig fram till målchanser. Warbergs ledningsmål kom efter dryga fyra minuter när man fick chansen i powerplay, och det var Johan Stadin som tackade för förtroendet att ersätta skadade Hannes Karlsson. 27-åringen smällde dit bollen klockrent i vänster kryss på passning från Simon Svensson. Fagerhult kvitterade dock ganska kort efter och resten av perioden blev mer en hjärnornas kamp än skönspel.

I andra perioden var det bara ett lag på banan, och det var Warberg. Scenförändringen från den första mer tillknäppta perioden var monumental, och det var hemmalaget som stod för grannlåten. Fagerhult hade långa stunder enorma problem att komma ur egen zon och hårt jobbande Warbergs-forwards satte konstant press och vann bollar högt i banan. Perioden vanns av Warberg med hela 4-0, och av flera vackra mål var Oliver Sandbergs kanske det allra snyggaste. På en knivskarp genomskärare från Johan Stadin tog Sandberg med sig bollen i sidled och smekte upp den i bortre krysset. Ett riktigt klassavslut.

Förutsättningarna inför tredje var alltså 5-1 till hemmalaget och Fagerhult behövde såklart ändra sin matchplan för att komma tillbaka i matchen. Man fick också en smakstart när Tobias Zälle sköt 5-2 efter bara två minuter men Edvin Körberg replikerade blixtsnabbt och Warberg kunde fortsätta att spela på sin fyramålsledning. Någon vidare anstormning blev det aldrig från gästerna. Warberg var starkare över hela banan idag och gjorde en av säsongens mest homogena insatser. Fagerhult petade in en retur i spel sex mot fem och spikade slutresultatet til smickrande 6-3. En riktig laginsats av Warberg och tre nya tunga poäng i toppstriden!

Statistik

Warberg-Fagerhult 6-3 (1-1,4-0,1-2)

Skott: 24-21 (5-3,11-6, 8-12)

Publik: 527

Poänggörare Warberg:

Simon Svensson 1+2, Johan Stadin 1+1, Oliver Sandberg 1+0, Joel Birgersson 1+0, Max Källerteg 1+0, Edvin Körberg 1+0, Markus Berntsson 0+1, Simon Nilsson 0+1.

Highlights från matchen här!

Ludwig Bengtsson efter matchen

-Tre stabila pinnar in på kontot. Idag tycker jag att vi visar för oss själva och andra att vi har en bred arsenal i att hitta vägar för att vinna matcher. Det var extra skönt att också vinna en seriefinal (med hängmatcherna i beaktning för Karlstad). Första perioden är även denna match en klassisk känna-på-varandra-period men i andra perioden så får vi valuta för vårt mod och attackspel. Vi väntar inte på att saker och ting skall komma till oss utan vi är tighta och intensiva i det defensiva duellspelet och kan därefter blomma ut. Vi spelar riskminimerat i offensiv zon och är starka på bollen. Idag blir det lite hackat och malet med att det är en fysisk kamp som inte släpps på fullt ut, å andra sidan blir tillställningen en behaglig sådan i att man tidigt kan anpassa sig efter bedömningsnivån. Tycker laget ska ha allt beröm de förtjänar idag då dem ställer upp på vår gameplan till hundra procent och inte backar från våra principer!