Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Fagerhult
FHIB

Inför match-Fagerhult Habo

9 december 2022 11:00
HERR

Toppmatcherna duggar verkligen tätt för herrlaget just nu. Imorgon lördag är det dags för ett riktigt prestigemöte när serietvåan Fagerhult Habo kommer på besök!


Det börjar bli enformigt att skriva, men fakta är fakta. Warberg är inne i en riktigt utmanande matchperiod med idel motståndare från övre delen av tabellen. Efter segrar mot Lerum, Lillån och Hovslätt ställs man imorgon för den kanske tuffaste uppgiften på länge när serietvåan Fagerhult Habo kommer till Varberg. Inför matchen skiljer det endast en poäng lagen emellan, med Warberg i serietopp på 23 poäng, och Fagerhult på en andraplats med 22 poäng. Trean Karlstad har 21 poäng med en match mindre spelad. Det innebär såklart att matchen är av högsta vikt av flera anledningar. Dels handlar det om otroligt viktiga poäng i tabellen, men det handlar också om att det är två lag som mycket väl kan stöta på varandra i ett kval. Då är alla segrar och tidigare möten av psykologisk vikt.

Truppstatus

Mattias Kongstad knäskadad och missar hela säsongen.

Isak Ehrinton gör värnplikt och är ej tillgänglig.

Tränarkollen Johan Astbrant

-Vi kommer från en bra träningsvecka där vi fått fortsätta jobba med intensiteten i vårt spel som jag tycker börjar se bra ut igen. Vi hade ju en svacka innan VM-uppehållet där vi inte kom upp i den nivå vi ville och nu har vi fått lite hjälp av bra resultat och prestationer att hitta tillbaka. Vi har också senaste tiden fått jobba med lite mer kontinuitet i våra formationer och det leder till att spelarna hittar fler egna lösningar sinsemellan och vi ledare kan ta ett steg tillbaka.

Om motståndaren Fagerhult Habo

Fagerhult Habo har under många år varit ett stabilt mittenlag i Allsvenskan och fostrat många stora innebandyspelare genom åren. Som grannkommun till Mullsjö och bara ett stenkast från Jönköping har man av fullt naturliga skäl haft svårt att ta upp kampen med de stora. Styrkeförhållandena har dock satts i gungning de senaste åren och säsongen 19/20 var det på allvar en riktig tremannakamp när Fagerhult tog ett historiskt kliv upp i SSL. Väl där gjorde man verkligen avtryck, men kanske inte i en så positiv bemärkelse. Matcherna man spelade var förvisso ofta sevärda och enormt målrika, men för ofta var det i Fagerhults mål bollarna sköts in. Sejouren blev bara ettårig, och man fick respass från SSL direkt. Siktet är dock inställt på att ta sig tillbaka till det absoluta finrummet, och i fjol var man ett av fyra lag som kvalade, och kanske den största favoriten från södra serien. Där blev det dock en besvikelse när man åkte ut mot Karlstad i två raka matcher. Gissningsvis är det ett Fagerhult som därför är ute efter revansch den här säsongen. Man förfogar över en mycket namnkunnig trupp på allsvensk nivå och har många spelare som håller SSL-klass. Dessutom har man före detta förbundskaptenen Mikael Hill i båset. Ett redan starkt lag fick dessutom ytterligare förstärkning precis i uppstarten av säsongen när deras tidigare poängkung Tim Andersson Carlsson återvände till laget efter bara ett år i FBC Kalmarsund. "TAC" gjorde 53 poäng i Fagerhult den säsongen man gick upp i SSL så det är en förstärkning som heter duga. Fagerhult inledde seriespelet med sju raka segrar, men i de tre senaste omgångarna har det gått lite grus i maskineriet. Faktum är att man faktiskt inte har vunnit sedan den 2 november. De tre senaste matcherna har slutat med förluster mot Hovslätt och Lerum, samt en oavgjord mot Lindås. Litet frågetecken för formen alltså. Detta till trots, allt annat än en ny kvalplats när serien är färdigspelad vore en megaskräll.

Astbrant om motståndet

-Ett av lagen som jag inte har varit med och tagit tre poäng mot sedan jag kom, så den barriären vill vi såklart kliva över och känna att vi har möjlighet att slå alla lag i serien. Fagerhult spelar ju en mer offensiv innebandy än de flesta andra i vår serie så jag förväntar mig en fartfylld och rolig match. I fjol blev det inte riktigt så när vi möttes, då var det mer av en schackmatch där båda lagen bevakade och inväntade misstag från motståndaren. Nu fick vi prova på liknande motstånd senast mot Hovslätt så jag hoppas och tror att vi är förberedda på den typen av match.

Så här ser du matchen

Live i Sparbanken Wictory Center- Boka din plats här!

Streama på innebandy.tv. Sändningen startar 14.50 och matchstart 15.00. Länk här!