Söndag
04 Dec 1 match
Lördag
10 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Torsdag
15 Dec 1 match
Söndag
18 Dec 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Fredag
13 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Söndag
22 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Söndag
12 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 2 matcher
Lördag
25 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Fredag
03 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 2 matcher
Lördag
18 Mar 1 match
Hemma
Malmö FBC
MAL
Borta
Warberg
WIC

Inför match-Malmö FBC

14 januari 2023 09:30
HERR

I eftermiddag ställs herrarna mot seriejumbon Malmö FBC på bortaplan. Med bara en poäng på kontot är det ett hemmalag i desperat behov av poäng! Här är förutsättningarna inför matchen.


Warberg tog en programenlig seger efter jul och nyårsuppehållet när man städade av Skoghall hemma förra helgen. 12-4 segern var aldrig hotad även om det spelmässigt inte skiljde så mycket som det gjorde i målprotokollet. Att notera från matchen var att Warbergs förstafemma med Olsson, Stadin, Nilsson, Svensson och Anton Birgersson gjorde sex mål och verkligen visade framfötterna. Intressant att se om de kan följa upp med en ny liknande insats. Idag väntar en ny match som Warberg "skall" vinna då man gästar jumbon Malmö FBC som hittills bara lyckats skrapa ihop en ynka poäng på tretton matcher. Goda råd börjar verkligen bli dyra för skåningarna om man vill spela allsvenskt även nästa säsong.

Truppstatus

Mattias Kongstad är knäskdad och borta hela säsongen.

Hannes Karlsson närmar sig spel men saknas ännu.

Edvin Körberg saknas, sträckning baksida lår.

Jesper Larsson tveksam till spel, stukad fot.

Oliver Sandberg också tveksam till spel, känning i ljumsken.

Isak Ehrinton saknas på grund av värnplikt.

Tränarkollen Johan Astbrant

-Tyvärr har vi åkt på några skador senaste veckan vilket såklart rör till det lite. Vi tränar hela tiden med en väldigt hög intesitet och då vet vi om att risken för muskelskador finns, det är en kalkylerad risk som vi måste ta för att hålla uppe en bra nivå. Vi gjorde en bra match hemma mot Skoghall förra helgen där jag tycker vi attackerar dem bra både med och utan boll, och vi ville hela tiden ta spelet framåt. Till den här matchen kommer väldigt mycket handla om hur vi själva agerar, vi vet vilket jobb som krävs för att komma upp i nivå och det är dit vi måste nå över tid och verkligen investera i vårt jobb för att nå resultat.

Om Malmö FBC

Skåningarna har haft en oerhört tuff första halva av seriespelet. Den enda poängen man har spelat till sig kom 23 oktober när man lyckades kryssa hemma mot Lerum. Man har några snöpliga uddamålsförluster men också ett flertal riktiga storförluster. Bakåt har man läckt ordentligt och med ett snitt på över åtta insläppta mål per match blir det såklart oerhört tufft att vinna innebandymatcher. Första matchen efter uppehållet förlorade man borta mot Hovslätt med hela 14-3. Tränare Mikael Jeppsson har således en hel del att fundera på för att få ordning på sitt lag och för att ha möjlighet till nytt kontrakt. Just nu har man 15 poäng upp till FBC Lerum som ligger ovanför nedflyttningsstrecket. Oavsett sin placering och prestation hittills så råder det inget tvivel om att truppen har en handfull spelare av hög allsvensk kvalitet. Får de träff och man lyckas hålla tätt bakåt så kommer Warberg få jobba hårt för att få med sig tre poäng hem.

Astbrant om Malmö

-Jag skulle tro att matchbilden mot Malmö kan bli ganska lik den mot Skoghall även om deras uppställningarn skiljer sig åt. Malmö jobbar mer med ett styrspel än en renodlad 2-2-1. För oss kommer det handla mycket om att vara påslagna och fokuserade på vad vi skall göra, och inte slarva i mittzon då Malmö är ett skickligt omställningslag. Sen är det alltid lurigt att möta ett lag som inte vunnit ännu, ju fler förluster man har desto närmre en seger kommer man ju normalt.

Så här ser du matchen

Live i Kirsebergs Sporthall, matchstart 15.00 lördag 14/1.

Streama på innebandy.tv- Länk till sändningen här. Sändningen startar 14.50.