Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Lund
LUND

Inför match-IBK Lund

20 januari 2023 15:00
HERR

I jakten på viktiga poäng i tabelltoppen ställs herrarna imorgon lördag mot ett pånyttfött IBK Lund. Höstens möte slutade med en förkrossande Warbergs-seger men vi kan nog vänta oss ett annat motstånd denna gång!


Det är fortsatt väldigt jämnt i den absoluta toppen av Allsvenskan södra. Karlstad (34 poäng), Warberg (32 poäng) och Fagerhult (31 poäng) har gjort ett litet ryck ifrån tabellfyran Hovslätt (26 poäng) som framför allt krigar för att hålla undan för jagande Lillån och Höllviken. Trepoängssystemet gör att tabellen kan kastas om och förutsättningar kan ändras väldigt fort, så med åtta omgångar kvar av seriespelet är det långt ifrån klart vilka lag som går till kval och likaså vilka som åker ur. Morgondagens motståndare IBK Lund är i stort behov av poäng för att kravla sig uppåt i tabellen, i dagsläget ligger man näst sist med tolv inspelade poäng och man har fyra poäng plus sämre målskillnad än FBC Lerum som just nu ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket.

För Warberg blir det tredje matchen i rad efter uppehållet som man möter ett lag från nedre delen av tabellen. Förra helgen fick man kriga sig till en trepoängare borta mot Malmö efter en mindre övertygande insats. Intressant att se hur man kommer in till denna match med liknande förutsättningar.

Truppstatus

Mattias Kongstad knäskadad och missar hela säsongen.

Isak Ehrinton saknas på grund av värnplikt.

Anton Birgersson har problem med ett lår och blir borta från spel i några veckor.

Hannes Karlsson och Edvin Körberg är tillbaka i matchtruppen och redo för spel igen.

Tränarkollen Johan Astbrant

-Vi kommer ju från en riktigt tradig insats senast mot Malmö och vi har i veckan pratat mycket om varför det skiljer så mycket på våra insatser i till exempel matcherna mot Skoghall och Malmö. Det vi kan se är att vi i vissa matcher blir för bekväma och inte är konsekventa i vårt spel. När vi möter lag som backar hem så går vi ibland utanför våra principer i spelet och vi blir för bekväma och sätter inte press på våra motståndare i till exempel spelvändningar. Vi blir lite för stressade och tar egna beslut vilket sätter våra medspelare i en svår sits och ser man på framgånsrika lag i alla idrotter så brukar det som kännetecknar dem vara att man alltid håller sig till sin plan och jobbar metodiskt i sitt spel. Där har vi fortfarande lite att jobba på.

Om IBK Lund

Nykomlingen hade en väldigt tuff första del av sin allsvenska debut. Fram till tränarbytet i slutet av november hade man bara en seger och då såg ett nytt allsvenskt kontrakt avlägset ut. Efter Ola Perssons comeback i båset så har man dock vaknat till liv rejält och tagit tre segrar på sex försök. De tre förlusterna (varav två med uddamålet) är mot Karlstad, Fagerhult och Hovslätt vilka alla placerar sig i toppen av tabellen. Det råder alltså inget tvivel om att den SSL-meriterade tränarens intåg har fått en positiv effekt på laget. Poängmaskinen Hannes Karlssons återkomst är såklart också en bidragande effekt. När laget tog klivet upp till Allsvenskan i fjol var han den stora stjärnan med 59 poäng under serie och kvalspel. Han lämnade dock för seriekonkurrenten Höllviken efter säsongen, men där blev det aldrig någon succe och han är alltså tillbaka i Lund nu. På sina fem spelade matcher har han gjort sju poäng. Höstens möte slutade 12-3 till Warberg, men Lund är ett helt annat lag idag och är garanterat sugna på att komma till Sparbanken Wictory Center för att försöka ställa till det för ytterligare ett topplag!

Astbrant om Lund

-Det man kan se är att Lund är ett helt annat lag än när vi mötte dem i höstas. De har ju bytt tränare ganska nyligen och med Ola tillbaka i båset så ser man att det är en helt annan struktur, tydlighet och glädje i deras spel. De har ju också fått tillbaka Hannes Karlsson från Höllviken och han var deras bästa poängspelare i fjol så det är en förstärkning för dem. De har gjort bra insatser mot topplagen på slutet och förutom segrarna så har de varit väldigt nära att ta poäng borta mot Karlstad och hemma mot Hovslätt, och man var också länge med i matchen mot Fagerhult. Samtidigt tror att det blir en väldigt rolig match att se på för jag tror inte Lund kommer hit och bara backar hem utan min tro att är att det blir en händelsrik tillställning med mycket situationer.

Så här ser du matchen

Live i Sparbanken Wictory Center- Boka din biljett här!

Streama på innebandy.tv- Länk till sändningen här!

Matchen startar 15.00.