Söndag
12 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 2 matcher
Lördag
25 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Fredag
03 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 2 matcher
Lördag
18 Mar 2 matcher
Onsdag
22 Mar 1 match
Hemma
Fagerhult
FHIB
Borta
Warberg
WIC

Storseger mot Fagerhult- nu väntar Partille!

11 mars 2023 19:53
HERR

Herrlaget avslutade seriespelet med en riktig urladdning borta mot serietrean Fagerhult. I en period var det jämnt innan Warberg vann de två sista med förkrossande 8-1 och totalt 11-3. Som seriesegrare fick man möjligheten att välja motstånd till Playoff 1 och där blev valet Partille!


Avslutningsomgången blev en match av mindre betydelse för Warberg. Man visste på förhand att seriesegern i stort sett var klar och motståndaren Fagerhult hade heller inget att spela för. Om det var anledningen till att siffrorna blev vad de blev är såklart svårt att veta, men visst syntes det att det saknades några procent i engagemang från båda lagen. Fullt förståeligt. Efter en jämn förstaperiod var det bara ett lag på banan resterande tid och det var Warberg. Mittperioden slutade 0-4 efter bland annat tre poäng (2+1) av en pigg Nico Mutter och då blev sista tjugo en ren transporsträcka mot slutsignalen och det stundande valet. I och med segern säkrade Warberg sin serieseger på 56 poäng och avståndet till tvåan Karlstad blev till slut fyra poäng. Som seriesegrare får man som bekant möjligheten att välja mellan trean och fyran i tabellen och valet man ställdes inför var Fagerhult eller sensationen Partille som i sista omgången tog sig förbi Höllviken efter en förkrossande 13-6 seger mot skåningarna! En mycket imponerande insats av nykomlingen från norra Göteborg som nu får kröna sin säsong med att spela ett SSL-kval. Det hade nog ingen gissat innan säsongen drog igång.

Warbergs val blev också just Partille, dagens storseger mot Fagerhult till trots. Så här säger manager Johan Astbrant om dagens seger och hur de har resonerat kring valet:

-Jag är väldigt imponerad av den arbetsinsats killarna gör idag trots att matchen inte har någon större betydelse. De sliter, täcker skott och gör många bra saker och sen är det jäkligt kul att Winbo (Oskar) får komma in i kassen och stå nästan 50 minuter. Han gör en jättebra match och det är gott att ha med oss in i kvalet. Gällande valet har det varit en konstig vecka, jag har somnat med en tanke och vaknat med en annan. Vi var väl också ganska inställda på att det skulle handla om Fagerhult eller Höllviken, jag trodde inte att Höllviken med den trupp och den spets de har skulle förlora i en helt avgörande match mot Partille. Vi hade en omröstning i laget i veckan och spelarnas tankar sammanföll ganska väl med hur vi ledare resonerade. Så inför matchen idag hade vi en ganska klar bild av vad vi skulle välja, men i och med Partilles seger så fick vi samla ihop oss i omklädningsrummet och ha en liten minikonferens igen, och då föll valet till slut på att möta Partille. Det är alltid svårt att göra ett val, och det är många parametrar som vägs in. I just det här valet är det väl en mix av att vi faktiskt vill ha revansch då Partille är det enda laget som slagit oss efter att serien vände och att det blir en kort resa till bortamatchen vilket förhoppningsvis gör att vi kan få med oss endel fans. Vi är dock förberedda på att det blir en tuff nöt att knäcka. Partille är ett bra lag med en av seriens bästa målvakter i Tobias Jernsand och samtidigt en spets som håller väldigt hög klass. Jag tror det blir en liknande matchserie som i fjol mot Lillån och jag hoppas vår erarenhet från det ska göra att vi är bättre på att hantera det nu. Över tre matcher hoppas jag att vår fysik ska ta ut sin rätt och ta oss vidare!

Match 1 i kvalserien spelas lördag den 18 mars klockan 15.00 i Sparbanken Wictory Center. Biljetter till den matchen släpps imorgon söndag klockan 18.00 på warberg.ebiljett.nu!

Vill du gotta dig i dagens seger kan du se både målen och matchfakta här nedan!

Highlights

Matchfakta Fagerhult-Warberg 3-11