Söndag
12 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 2 matcher
Lördag
25 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Fredag
03 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 2 matcher
Lördag
18 Mar 2 matcher
Onsdag
22 Mar 1 match
Hemma
Fagerhult
FHIB
Borta
Warberg
WIC

Inför match-Fagerhult Habo

10 mars 2023 18:00
HERR

Imorgon är det dags för herrlagets sista seriematch innan det spännande valet av kvalmotståndare skall göras. Extra intressant är såklart att motståndet också är ett av två lag man kan få möta i kvalet, Fagerhult Habo!


Inför sista omgången i Allsvenskan södra handlar allt om vilket som blir det fjärde laget till kval och vilka som åker ur. Det som är klart är att Warberg, Karlstad och Fagerhult är klara för kval och att Malmö och Skoghall åker ur. Ett fjärde lag skall göra topptrion sällskap till kval, och här står det mellan Partille och Höllviken som möts i den sista omgången! Snacka om att serieläggaren har gjort sitt jobb. Just nu är det fördel Höllviken som har en poäng mer och betydligt bättre målskillnad än Partille. Det innebär att göteborgarna måste vinna matchen under ordinarie tid för att knipa kvalplatsen. Alla andra resultat gör att Höllviken går till kval. I botten är det en kamp mellan tre lag som kan göra sällskap med Malmö och Skoghall till division 1. Lindås ligger just nu under strecket på 24 poäng, Lund och Lerum har 25 poäng. Även här har serieläggaren fått till det för Lindås och Lerum möts imorgon samtidigt som Lund har en tuff match mot serietvåan Karlstad. Skulle Lindås och Lerum spela oavgjort hade det inneburit att Lund måste ta poäng mot Karlstad för att hålla sig kvar. Oerhört intressant, och imorgon runt kl 14.30 så vet vi!

För Warbergs del spelar resultatet mot Fagerhult inte någon större roll, även om det faktiskt finns en mikroskopisk chans att man kan bli passerade av Karlstad i tabellen. Man är tre poäng och 22 plusmål före innan morgondagens matcher. Däremot kan det såklart innebära en hel del i det mentala spelet då Fagerhult är ett av två lag man kan välja som motståndare i kvalet, om man nu behåller sin förstaplats. Fortsättning följer!

Truppstatus

Mattias Kongstad är knäskadad och missar hela säsongen.

Tränarkollen Johan Astbrant

-Tyvärr har vi drabbats av samma symtom som förra säsongen veckan innan kval, nämligen en hel del sjukdomar och dessutom ett par skador. Vi kommer att sakna ett antal gubbar i morgondagens match vilket gör att vi får lägga om vår planering en hel del, sen får vi se om någon av de sjuka eller skadad är helt borta eller kan vara med på nåt sätt. Teoretiskt finns det ju fortfarande en chans att Karlstad kan gå om oss så på så sätt är det en match med betydelse. Oavsett blir det en speciell match då Fagerhult är ett av lagen vi kan välja eller ställas mot beroende på hur det går. Fagerhult å sin sida har ju kunnat förbereda sig på kval ett tag och säkerligen har kunnat träna på ett lite annat sätt och förbereda sig bra inför det som kommer. Det viktigaste för oss blir att komma därifrån med en bra prestation och en bra känsla inför nästa helg.

Om Fagerhult Habo

Fagerhult har en stark trupp med allsvenska mått mätt och det finns många spelare med erfarenhet av spel i SSL när laget var uppe och vände säsongen 19/20. Till det har man också kryddat med ett tungt tränarnamn i Mikael Hill som senast basade över det svenska herrlandslaget. Man har hela säsongen legat med i toppskiktet utan att egentligen imponera, och det säger väl lite om den kapacitet man besitter. Den riktiga stabiliteten har inte funnits och det har varvats bra resultat med mindre bra. I senaste omgången slog man Lindås borta men dessförinnan hade man faktiskt tre raka förluster mot Lillån, Hovslätt och Lerum. Kanske att det smugit sig in en liten bekvämlighet i väntan på kvalet? Oavsett så finns det en hel del likheter mellan Fagerhult och Warberg. Man spelar en offensiv innebandy med mycket positionsbyten, och man har inte förlitat sig på enbart en formation i målgörandet. Tittar man i poängligan så är första spelare på tolfte plats, Theo Eriksson med sina 33 poäng. Istället har man spritt ut målgörandet på fler spelare och har tre formationer som alla är kapabla att ställa till det för vilket lag som helst. Man har dessutom en duktig målvakt i Johan Ringqvist. Intresant att se hur Fagerhult väljer att ta sig an denna match. För deras del spelar resultatet ingen som helst roll och kanske att man vill mörka lite detaljer inför ett kommande kval, som ju faktiskt kan bli mot just Warberg!

Astbrant om motståndet

-Fagerhult är lite svårlästa för tillfället, jag tycker mig se att de har förändrat lite i sitt spel på slutet och det kan vara så att de testar sig fram lite för att hitta rätt väg till kvalet. Det känns som de letar lite identitet. Man ska också veta att det alltid är svårt att analysera ett lag som inte har så mycket att spela för, som varit deras fall ett tag nu. Men det är inget snack om att det är ett bra lag, de har både bredd, spets och en erfaren tränare så oavsett hur ingången till den här matchen är så vet jag att det blir en bra prövning.

Så här ser du matchen

Live i Habo Sporthall- Köp din biljett här!

Streama på innebandy.tv- Länk till sändningen här!

Observera att matchen startar redan kl. 12.30, och att valet av kvalmotståndare görs direkt efter matchen. Vi kommer att publicera all info om motstånd, matchdagar och biljetter här på hemsidan och i våra sociala medier så snart vi vet!