Fredag
05 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Torsdag
18 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 2 matcher
Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Växjö
VÄX

Inför match- Växjö Vipers

5 oktober 2022 09:00
HERR

Ikväll är det dags för första matchen i Svenska Cupens åttondelsfinal och herrlaget ställs mot serieledarna från SSL, Växjö Vipers. Här ger vi er det senaste från truppen och manager Johan Astbrants tankar inför match!


Efter tre raka segrar i seriespelet är det nu cupspel och SSL-motstånd som väntar för Warberg. Åttondelsfinalen i Svenska Cupen spelas över ett dubbelmöte med första matchen ikväll och retur i Växjö den 19 oktober. Vinnaren går vidare till kvartsfinal.

Warberg går såklart in i detta möte som rejäl underdog, då motståndet är av allra högsta klass. Växjö leder SSL-tabellen efter fyra raka segrar och det gör att det är två formstarka lag som gör upp om segern ikväll.

Senast lagen möttes i tävlingssammanhang var säsongen 20/21 när Warberg var nykomling i SSL. Tre jämna möten slutade med varsin övertidsvinst och en 6-4 seger till Växjö.

Truppstatus

Mattias Kongstad knäskadad och borta hela säsongen.

Isak Ehrinton saknas på grund av värnplikt.

Adrian Kodelja saknas då familjen fått tillökning.

Tränarkollen Johan Astbrant

-Det ska bli en otroligt härlig utmaning för vårt lag, vi drömmer ju om SSL och nu kan vi verkligen mäta oss med de bästa. För mig som sitter med både tränar och sportchefskepsen på så blir det också intressant att få ett kvitto på vilka spelare som är på den nivån och vilka som har potential att nå dit. Så det finns många aspekter i en sån här match som är extremt viktiga för mig som ledare. Vi kommer från en stark insats i lördags där jag verkligen tycker att vi gör Malmö dåliga, de hade ju spelat två jämna matcher innan men jag tycker vi sköljer över dem i 60 minuter och vi flyttar boll på ett jättebra sätt där de till sist inte orkar försvara längre. Nu blir det självklart ett gigantiskt steg att gå från att möta Malmö till Växjö, men jag vill se att vi tar oss an detta med mod och verkligen går fullt ut. Jag vill att vi testar Växjö så att inte de kommer hit och får en lugn stund och bara kan spela av matchen. Det blir angenäma problem för oss att ta ut laget, vi upplever verkligen en bra konkurrens just nu. Vi såg Zeb Johnsson komma in i helgen och göra en jättebra match, likaså Filip Holmer kom in och gjorde det bra de 15 minuter han fick. Även Källerteg kom in efter sin sjukdom så konkurrenssituationen är precis där vi vill att den skall vara.

Om moståndaren Växjö Vipers

Växjö Vipers gick upp i SSL 2013 och har gjort en minst sagt imponerande resa både sportsligt och organisatoriskt sedan dess. Med en stark stomme av hemmafostrade spelare och en förmåga att locka till sig utvecklingsbara talanger utifrån etablerade man sig omgående som ett stabilt slutspelslag som nu är med och utmanar giganterna Falun och Storvreta om de allra ädlaste medaljerna. Faktum är att man tog sig hela vägen till SM-final redan sin fjärde säsong i högsta serien, där det dock blev förlust. Under många år rattades laget av färgstarke Niklas Nordén som numera är förbundskapten för Sverige, men idag är det hemmasonen Johan Schönbeck som har huvudansvaret. Till sitt förfogande har han en bra mix av spelartyper då det finns både kraft och elakhet i spelare som Jesper Sankell, Ludwig Persson och Niklas Ramirez, det finns handleder av sammet i Markus Jonsson och André Andersson, det finns målskyttar i Manuel Maurer, Samuel Folkesson Algman och Markus Ekengren och det finns framtid i Philip Fox, Ludvig Öberg och Emil Thorwid. I målet har man lovande Viktor Kastengren och finske Santtu Strandberg. Sammantaget kan man säga att Växjö är väl rustade och med största sannolikhet kommer att finnas med i topp 4 när säsongen går mot sitt slut.

Astbrants tankar om motståndet

-Sett till deras inledning på SSL så möter vi ju Sveriges bästa lag, så tuffare motstånd kan man nog inte hitta för tillfället. Det är väl Falun och Växjö som känns lite på en nivå för sig själva just nu.
I sitt spel ligger Växjö relativt lågt i sitt försvar och är sylvassa i sina omställningar, och i det spelet är de verkligen i topp i Sverige tillsammans med just Falun. Så vi får verkligen se upp med med att bli övermodiga med boll. Sen kan jag tänka mig att de kanske vill testa att kliva lite högre i sitt försvarsspel när de på pappret möter ett sämre lag, så det ska bli intressant att se hur våra backar hanterar det momentet i spelet.

Så här ser du matchen mot Växjö

Live i Sparbanken Wictory Center- Boka din biljett här!

Streama på innebandy.tv- Länk till sändningen här!