Partille
PAR

Warberg är vidare efter storseger!

23 mars 2023 10:30

Warberg är vidare till Playoff 2 efter 2-0 i matcher mot Partille. Onsdagskvällens match blev aldrig riktigt spännande och Warberg vann med klara 7-1 med bud på mer. Här är en kort sammanfattning och manager Johan Astbrants tankar efter matchen.

När det behövdes som mest plockade Warberg fram en äkta "bortaplansdisciplin" och stod för en mycket solid insats mot ett pressat Partille. Inför en fullsatt Partillebohall och med vetskapen att hemmalaget var de som behövde vinna kunde Warberg såklart spela aningen mer avslappnat än i match ett. Johan Astbrant och Ludwig Bengtsson gjorde också en ganska tydlig förändring i sitt försvarsspel där man sjönk lite lägre än vanligt och lät Partille ha betydligt mer boll än vad de hade väntat sig. Detta såg ut att vara något som förvånade hemmalaget och någon riktig matchplan för det scenariot såg inte ut att finnas. Partille blev ganska passiva och rullade av mycket tid medans ett tålmodigt Warberg väntade på sina chanser att hugga. Därför blev det kanske inte heller den mest fartfyllda innebandyn inledningsvis. Både den första och andra perioden gick i samma tecken och när dessutom Warberg hade skaffat sig en ledning från tolfte minuten så kunde man spela lite på den. Sista fem minutrarna av den andra perioden kom sedan att bli matchavgörande. Först sköt Andreas Grönli 2-0 till Warberg på halvvolley och med bara 45 sekunder kvar kom också 3-0 av Oliver Sandberg och då kändes det som att luften gick ur Partille.

I tredje gjorde man ett försök att skapa en mer svängig matchbild genom att börja lägga mer bollar mot mål och skapa oreda runt Arvid Vonk, men Warbergs målvakt stod pall för det tryck som skapades och istället kunde Warberg få flertalet spelvändningar och springa ifrån i matchprotokollet. Matchen slutade 7-1 till Warberg efter att vi bjudits på ett självmål (fram till 6-1) av den värsta sorten. Filip Erheden var den som fick sätta spiken i kistan kort innan slutsignalen och han blev med det målet lagets sjätte målskytt för dagen.

Kort och gott en mycket stabil insats utan att på nåt sätt glänsa. Warberg gjorde precis vad som behövdes och när det behövdes visade man att man är minst ett nummer större än Partille. Nykomlingen skall dock inte skämmas, bara att ta sig till ett kval och stå upp så bra som man gjorde i första mötet är imponerande.

I och med segern får nu Warberg en spelledig helg och nästa match blir istället söndag den 2 april klockan 18.00 på hemmaplan. Då inleds Playoff 2, och moståndare till det mötet får vi vänta på tills matchserien Visby-Bele Barkaby är färdigspelad. Där är det i skrivande stund Bele Barkaby som är i pole position med en 1-0 ledning i matcher. Andra mötet spelas ikväll, och skulle Bele vinna även den matchen så blir det stockholmarna som Warberg får möta. Skulle Visby däremot kvittera matchserien så väntar ett avgörande möte på Gotland i helgen. Skulle Visby ta sig vidare blir det istället Nykvarn som blir Warbergs motståndare.

Vi återkommer såklart med mer information så snart detta är klart!

Manager Johan Astbrant efter segern mot Partille

-Först och främst är vi såklart glada över att ha tagit oss vidare! Jag tycker vi gör en väldigt stabil insats över tre perioder där vi lyckas kontrollera matchbilden på ett mycket bra sätt. Vi får en bra träff på den förändring vi gjorde i vårt försvarsspel, och det såg ut att ställa Partille en aning att få ha så mycket boll. I den tredje perioden blir det av naturliga skäl lite mer svängigt och chansartat, Partille var ju tvungna att kliva upp och försöka med något och då är det skönt att Vonk i målet är med på noterna när det krävs. Vi får till många bra spelvändningar och kunde med lite större skärpa ha gjort betydligt fler mål, men med så kontrollerad ledning är det lätt att man hellre vill spela in bollen över mållinjen än att gå rakt på mål. Kul att de små förändringar vi gör från match ett till denna ger resultat, både i själva spelet och i laguppställningen. Måste också berömma våra fans som tagit till Partille, de skapade verkligen en grym inramning och gav oss det där lilla extra som vi behövde!