Söndag
12 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 2 matcher
Lördag
25 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Fredag
03 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 2 matcher
Lördag
18 Mar 2 matcher
Onsdag
22 Mar 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Partille
PAR

Inför kvalmatch 1- Partille IBS

17 mars 2023 17:30
HERR

Efter en lång serielunk är den roligaste tiden på året äntligen här, nämligen kvalspel! Matcher med mer nerv, mer innebörd och framförallt mer i potten. Här är förutsättningarna inför herrlagets första match mot Partille imorgon lördag!


För femte gången på sex säsonger har herrlaget vunnit Allsvenskan södra och ger sig in i ett kval mot finrummet SSL. Fjolårets uttåg i Playoff 1 mot Lillån är glömt och förhoppningsvis har man lärt sig en läxa av vad som gick fel där och då. Förutsättningarna inför kommande kval är dock relativt lika, man går in i en matchserie där man är stora favoriter i de flestas ögon. Motståndaren Partille har gjort en strålande säsong som nykomling men i ärlighetens namn var det nog ingen som kunde drömma om att det skulle leda hela vägen till ett SSL-kval. Nu är det dock fakta och har man tagit sig hit så är det inget tvivel om att det är ett bra lag som inte kan underskattas på något sätt.

Johan Astbrants tankar inför första matchen

-Efter valet i lördags så kände vi att vi behövde ett litet break så vi valde att ge spelarna tre dagars ledigt för att kunna återhämta sig och tänka på annat än innebandy innan vi går in i den där "bubblan" som blir under ett kval. På träningarna i veckan har vi valt att fokusera mycket på det taktiska och att sätta en matchplan för hur vi vill möta Partille. Vi har pratat om såväl spel med boll som utan boll och tittat på de svagheter och styrkor som Partille har. Truppen är fulltaglig och alla spelare förutom Kongstad är tillgänliga, så det innebär ett tuff kamp om alla platser. I sista omgången mot Fagerhult valde vi att gå runt på alla spelare och ändå gör vi en så bra prestation, det vittnar om en bredd i truppen som såklart gör att det blir tufft att välja vilka som skall spela. Inför match 1 tittar vi därför mycket på hur vi tror att matcherna kommer att se ut och välja spelartyper efter det. Det viktigaste när vi går in i matchserien är dock att vi har fullt fokus på oss själva och vårt spel. Vi måste vara konsekventa och ha tålamod, vi vet att det är först till två segrar som gäller och därför måste vi jobba metodiskt för att nå dit. Matchbilden kommer troligen bli snarlik den i serien där vi kommer att ha mer boll och Partille kommer att ligga i sitt försvar och gå för omställningar där de är väldigt skickliga. De är starka i offensivt slott och spelar väldigt mycket på att gå på mål och skapa situationer, och där måste vi stå upp i duellerna.

Om Partille IBS

Nykomlingen Partille har som sagt gjort en imponerande säsong i Allsvenskan. Framför allt har man på hemmaplan visat sig riktigt svåra att besegra och där har man också plockat sina tyngsta skalper med segrar mot både Warberg och Karlstad. En sak som sticker ut siffermässigt är att man trots sin fjärdeplats i tabellen slutade på -12 i målskillnad. Man har åkt på ett par rejäla plumpar under säsongen. Spelmässigt kan vi nog förvänta oss ett lag som i första hand koncentrerar sig på att försvara lågt och lita på ett bra målvaktsspel, man har ju en av seriens absolut bästa målvakter i den tidigare Warbergs-målvakten Tobias Jernsand. Framåt har mycket handlat om två rutinerade namn i Albin Jansson och Patrik Malmström. Båda två var för övrigt med och slog ut Warberg i Playoff 1 2018, då i Lindås. Duon slutade på femte respektive sjätte plats i seriens poängliga med 45 (Jansson) och 39 (Malmström) poäng. Fram tills han skrev på för en återkomst i Warberg under januari var ju dessutom Rikard Eriksson en minst sagt tongivande spelare för laget. Nu får han möta klubben han lämnade i ett SSL-kval! Laget är dock mer än ovan nämnda herrar. Man har fått till en bra mix av grovjobbare och lirare och tillsammans har de skapat en intressant trupp som verkligen blir en utmaning för Warberg att ta sig an!

Så här ser du matchen

Live i Sparbanken Wictory Center- Länk till biljetter här!

Streama på Sportbladet Plus- Länk till sändningen här!

Matchstart är 15.00.