PAR

1-0 i matcher efter rysare!

18 mars 2023 17:43
HERR

Warberg har tagit ledningen med 1-0 i matcher mot Partille efter en riktig rysare i match ett! Inte förrän det var knappa tre minuter kvar sköts segermålet och det var Nico Mutter som fick ikläda sig hjälterollen idag.

Det blev en minst sagt nervkittlande eftermiddag i en väldylld Sparbanken Wictory Center och det gick en gemensam lättnadens suck när slutsignalen ljöd. Warberg tog den så viktiga första matchen i kvalspelet men det var långt ifrån någon självklar seger. Gästande Partille gjorde precis det man kunde förvänta sig och man gjorde det bra. Man låg tight i sitt försvarsspel och lät Warberg ha betydligt mer boll matchen igenom och att hitta några fria ytor bland parkerade bortsapelare visade sig tufft för hemmalaget. Trots att Warberg fick en drömstart med 3-0 ledning efter en kvart så var inte spelet så övertygande som siffrorna var. Innan paus reducerade dessutom Partille när man nyttjade ett frislag från hörn och Warberg tappade markering på bortre stolpen.

Andra perioden hann knappt börja innan Partille reducerade på nytt och där blev det match på riktigt. Därför kändes Simon Nilsson skott utifrån fram till 4-2 i mitten av perioden som en möjligt förlösande faktor, men så blev icke fallet. Partille stack upp ytterligare en gång och satte 4-3 på ett välplacerat skott från slottet och man kunde tydligt se att det målet gav gästerna energi samtidigt som Warberg kände flåset.

Matchbilden förändrades inte nämnvärt i tredje utan Warberg fotsatte att försöka dyrka upp Partilles försvar men väldigt ofta genom att spela upp bollen på en stillastående forward som var omsvärmad av försvarare. Väligt sällan fick man ner bollen djupt för att få Partille att vända på sig. Med tio minuter spelade kom också kvitteringen. William Säll Magnusson sköt ett skott långt utifrån vänsterkanten som seglade in i Arvid Vonks högra kryss och många på läktarna upplevde nog en déjà vu från kvalmatch ett i fjol mot Lillån, som ju slutade oavgjort och senare med seger för Lillån i sudden. Några väldigt nervösa minuter följde och inte förrän det var knappa tre minuter kvar kom det så efterlängtade vrålet. Simon Svensson och Nico Mutter stressade fram ett misstag från en Partille-back och det slutade i att Svensson spelade fram Mutter som blev helt solo med Tobias Jernsand i bortamålet och kyligt sköt in 5-4. Filip Erheden stod sen för matchens absolut främsta prestation när han under 30 sekunder helt på egen hand sysselsatte Partilles försvar bakom och runt mål, vilket fick målskytten Säll Magnusson att tröttna och bryskt tackla Erheden över sargen. Tacklingen gav försvararen två minuter på botbänken och Warberg fick avsluta matchen i spel fem mot fyra. Något vidare powerplay blev det dock aldrig utan Partille kunde tämligen omgående vinna tillbaka bollen och tog ut Jernsand för att jaga en kvittering med lika många utespelare på plan. Några halvchanser fick man, men ingen tillräckligt het för att kvittera. 5-4 slutade det och oerhört viktiga 1-0 i matcher var ett faktum.

Nu väntar några dagars vila och träning innan rond två utspelar sig i Partille på onsdag.

Manager Johan Astbrant efter segern

-Jag är jäkligt splittrad så här direkt efter match, jag behöver nog se matchen för att göra en någorlunda nykter analys. Jag tycker vi startar matchen på precis det sätt vi vill och äger mycket boll och skapar mycket målchanser. Vi har tålamod och gör tre mål på situationer vi har pratat om. Sen får de 3-1 och då händer något. Vi blir stressade och det är ren tur att vi inte åker på ett till direkt efter. När vi kommer ut i andra åker vi på ett baklängesmål direkt och där nånstans vänder matchen. Vi blir frustrerade och gör inte det vi skall göra och det är tydligt hur vi påverkas mentalt av allting för resten av matchen. Sen är det ju såklart oerhört skönt att vi lyckas reda ut allt till slut och hitta ett segermål på slutet, hade det varit i fjol så tror jag matchen hade gått till sudden och där kan allt hända. Nu lägger vi detta till samlingen och ställer om för match två, det kommer bli en grymt tuff match där uppe mot ett hemmastarkt Partille.