Lördag
04 Mar 1 match
Söndag
05 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 2 matcher
Lördag
18 Mar 2 matcher
Onsdag
22 Mar 1 match
Söndag
02 Apr 1 match
Onsdag
05 Apr 1 match
Söndag
09 Apr 1 match
Torsdag
13 Apr 1 match
Lördag
16 Sep 1 match
Lördag
23 Sep 2 matcher
Fredag
29 Sep 1 match
Lördag
30 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Lördag
07 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Lördag
14 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Lördag
28 Okt 2 matcher
Lördag
04 Nov 1 match
Söndag
05 Nov 1 match
Lördag
11 Nov 1 match
Fredag
17 Nov 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Kalmarsund
KAL

Inför premiären med manager Burman

14 september 2023 11:32
DAM

En summering av försäsongen samt status i truppen och vad som blir viktigt i premiärmatchen på lördag.


Om du skulle börja med att summera försäsongen. Hur ser en sådan summering ut?

-Till att börja med rekryterade vi en fystränare i Mia Olsson som visade sig bli ett väldigt bra komplement till Josephine (fysioterapeut). Jag tycker upplägget har varit väldigt bra där vi delat upp det i tre block, första delen grundkondition, andra delen mestadels styrka innan vi avslutade med explosivitet. En väldigt tuff men också givande försäsong. Ser man till testresultaten så har alla höjt sig på egentligen alla fronter. Det är ett väldigt gott betyg till såväl spelare som gjort ett väldigt bra jobb, men också till fys-teamet för ett bra upplägg. Så sätt till försäsongen är vi väldigt bra förberedda för vad som komma skall.

-Ser vi till innebandyn under försäsongen har vi lagt ganska stort fokus på spelet med boll. Det är en av punkterna vi kände att vi behövde lägga extra kraft på inför den här säsongen. Jag känner att det syns mer och mer ju närmare seriepremiären vi kommer. Sedan är det ett pågående arbete som kommer ta tid och som vi kommer behöva jobba med över tid för att komma dit vi vill. Men grunderna börja sätta sig vilket känns skönt.

Är det någon eller några spelare som du tycker har tagit extra stora utvecklingskliv under försäsongen?

-Som jag kommenterade innan så har egentligen samtliga spelare tagit stora kliv fysiskt vilket känns väldigt bra. Ser man till det som sker på planen så tycker jag Ida Sundberg stuckit ut nu på slutet. En skicklig spelare som föregående säsong stack ut för sina defensiva egenskaper men som jag tycker tagit stora kliv i spelet med boll. Det ska bli kul att se hennes fortsatta utveckling under säsongen för där finns ytterligare kliv att ta.

-Jag tycker också att våra unga spelare som vi lyft upp från JAS-laget har tagit kliv vecka för vecka. Fortsätter de bara jobba hårt och metodiskt så finns det väldigt stor utvecklingspotential under säsongen.

-Sedan vill jag också nämna Lisa Andersson som kom till oss inför förra säsongen men inte riktigt fick den speltiden hon hade önskat. Jag tycker Lisa har gjort ett otroligt jobb både som person men också som spelare. Hon har en extrem potential, kanske den största jag tränat. Nu börjar hon få ut det på plan och i gruppen vilket känns väldigt spännande. Jag tror många kommer bli överraskade över hennes förvandling under säsongen.

Hur är status i truppen? Vilka spelare är inte tillgängliga och varför?

-Spelarna som saknas i dagsläget är Nathalie Hjertberg (korsbandsskada), Louise Hedkvist (korsbandsskada) och Emma Thorsson (hjärnskakning). Där är skadesituationen just nu. De två förstnämnda har vi vetat om en längre period och de kommer sannolikt missa hela säsongen.

-Emma Thorsson har varit borta sedan i mars med en hjärnskakning som inte velat ge med sig. Jättetråkigt för både oss och Emma då hon är väldigt viktig för oss. Men främst tänker jag på henne som person, att inte kunna arbeta eller leva sitt vanliga liv utan en ständig huvudvärk måste vara fruktansvärt. Senaste veckorna är väl ändå känslan att hon är på rätt väg, men vi har inget datum när hon kan vara tillbaka. Utan hon får ta den tid hon behöver och det viktigaste är som sagt att hon börjar må bättre.

Seriepremiär. Om du skulle jämföra den här premiären med förra årets premiär. Vad skulle du säga då?

-Det är svårt att jämföra, men vi har fått mer tid tillsammans som lag i år kontra ifjol. Känslan är att gruppen är mer sammansvetsad och att spelarna känner sig tryggare i hur vi ska ta oss an säsongen spelmässigt. Sedan är det fler spelare som faktiskt spelat en premiär i SWC vilket inte ska underskattas. Jag minns premiären förra säsongen och det är faktiskt en annan grej att kliva in inför välfyllda läktare med ett härligt drag mot det mesta man upplevt tidigare. Där känns vi mer förberedda i år. I övrigt ser vi alla väldigt mycket fram emot premiären och att serien äntligen drar igång!

Avslutningsvis. Vad blir viktigt för att kunna vinna på lördag?

-Det är många saker, som alltid. Men vi behöver sitta ihop kollektivt, både offensivt och defensivt. Vi behöver hantera deras höga press på ett bra sätt. Sedan blir det viktigt att vi har en bra mix av omställningsspel och att kunna spela uppställt med bollen. Får vi ihop de ingredienserna tillsammans med ett hårt arbete så har vi stora möjligheter att vinna matchen.