Lördag
27 Okt 1 match
Söndag
28 Okt 1 match
Lördag
03 Nov 1 match
Söndag
04 Nov 1 match
Onsdag
14 Nov 1 match
Lördag
17 Nov 1 match
Söndag
18 Nov 1 match
Lördag
24 Nov 1 match
Söndag
25 Nov 1 match
Fredag
30 Nov 1 match
Lördag
01 Dec 1 match
Söndag
02 Dec 1 match
Söndag
16 Dec 2 matcher
Söndag
06 Jan 2 matcher
Lördag
12 Jan 1 match
Söndag
13 Jan 1 match
Söndag
20 Jan 2 matcher
Lördag
26 Jan 2 matcher
Söndag
10 Feb 2 matcher
Fredag
15 Feb 1 match
Lördag
16 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 2 matcher

Alexander Andersson avslutar sin karriär!

3 april 2018 14:24
Herr

Warbergs rutinerade center Alexander Andersson har bestämt sig för att avsluta sin innebandykarriär. 30-åringen kom till Warberg inför föregående säsong och skrev ett tvåårskontrakt, men har efter samtal med klubben kommit överens att avbryta det i förtid.


Det blev en skadefylld sista säsong för slitvargen Alexander. Tidigt drabbades han av en bristning i baksida lår som spökade hela säsongen, och dessutom medförde att merparten av träningstiden fick ägnas åt rehab istället för innebandy. Något som varit med och påverkat beslutet att lägga klubban på hyllan enligt Alexander:

  • När man inte kan vara med och bidra på träning och match på det sätt som man önskar utan istället får laga ihop kroppen för att komma tillbaka några veckor i 80% skick så är det dags att ta ett kliv åt sidan.

Om du får blicka tillbaka på karriären och din sista säsong, vad har varit mest minnesvärt?

  • Jag har innebandyn att tacka för mycket då det har gett möjligheter till att uppleva platser runt om i världen och lära känna människor som har utvecklat mig som person.

Den här säsongen började med ett jäkla slit ihop med Petra och Håkan (Golden Wellness) som byggde en härlig grupp via hård träning och positiv miljö. Under säsongen så har en lättsam och rolig miljö i kombination med allvar och hårt arbete belönat sig i en serieseger och erfarenhet i ett kval som kommer vara nyttigt i framtiden för många.

Du meddelade killarna i laget ditt avsked förra veckan, hur är känslorna så här efteråt?

  • Det är olika känslor som kommer efter att man har tagit ett beslut om att sluta med något som man har haft som prioritering 1 i 24 år. Det är tråkigt att lämna laget då det är en plats där man alltid har ett leende på läpparna. Tacksam för att jag har fått vara en del av den påbörjade resan. Jag önskar grabbarna och klubben ett bättre avslut på kommande säsong, då ni alla förtjänar att vara i finrummet.

Sportchef Kimmo Eskelinen säger så här om Alexander Anderssons avslut:

  • Som gammal spelare förstår jag känslorna hos Alexander. Det är inte kul när man känner att kroppen inte vill samma som huvudet. Han är en ledare och har betytt mycket för laget trots skadeproblemen han har haft, och har varit nästintill 100%-ig i sin närvaro från dag ett. En riktigt go kille som vi kommer sakna!

Totalt blev det 17 framträdanden i Warbergs tröja, med 2 mål och 5 assist som poängfacit. Tidigare har Fagerhults-fostrade Alexander bland annat fyra SSL-säsonger med Pixbo Wallenstam i bagaget, och en säsong som proffs i Schweiz.

Warberg tackar Alexander för hans insatser i klubben och önskar honom stort lycka till i framtiden!