Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Alexander Andersson avslutar sin karriär!

3 april 2018 14:24
Herr

Warbergs rutinerade center Alexander Andersson har bestämt sig för att avsluta sin innebandykarriär. 30-åringen kom till Warberg inför föregående säsong och skrev ett tvåårskontrakt, men har efter samtal med klubben kommit överens att avbryta det i förtid.


Det blev en skadefylld sista säsong för slitvargen Alexander. Tidigt drabbades han av en bristning i baksida lår som spökade hela säsongen, och dessutom medförde att merparten av träningstiden fick ägnas åt rehab istället för innebandy. Något som varit med och påverkat beslutet att lägga klubban på hyllan enligt Alexander:

  • När man inte kan vara med och bidra på träning och match på det sätt som man önskar utan istället får laga ihop kroppen för att komma tillbaka några veckor i 80% skick så är det dags att ta ett kliv åt sidan.

Om du får blicka tillbaka på karriären och din sista säsong, vad har varit mest minnesvärt?

  • Jag har innebandyn att tacka för mycket då det har gett möjligheter till att uppleva platser runt om i världen och lära känna människor som har utvecklat mig som person.

Den här säsongen började med ett jäkla slit ihop med Petra och Håkan (Golden Wellness) som byggde en härlig grupp via hård träning och positiv miljö. Under säsongen så har en lättsam och rolig miljö i kombination med allvar och hårt arbete belönat sig i en serieseger och erfarenhet i ett kval som kommer vara nyttigt i framtiden för många.

Du meddelade killarna i laget ditt avsked förra veckan, hur är känslorna så här efteråt?

  • Det är olika känslor som kommer efter att man har tagit ett beslut om att sluta med något som man har haft som prioritering 1 i 24 år. Det är tråkigt att lämna laget då det är en plats där man alltid har ett leende på läpparna. Tacksam för att jag har fått vara en del av den påbörjade resan. Jag önskar grabbarna och klubben ett bättre avslut på kommande säsong, då ni alla förtjänar att vara i finrummet.

Sportchef Kimmo Eskelinen säger så här om Alexander Anderssons avslut:

  • Som gammal spelare förstår jag känslorna hos Alexander. Det är inte kul när man känner att kroppen inte vill samma som huvudet. Han är en ledare och har betytt mycket för laget trots skadeproblemen han har haft, och har varit nästintill 100%-ig i sin närvaro från dag ett. En riktigt go kille som vi kommer sakna!

Totalt blev det 17 framträdanden i Warbergs tröja, med 2 mål och 5 assist som poängfacit. Tidigare har Fagerhults-fostrade Alexander bland annat fyra SSL-säsonger med Pixbo Wallenstam i bagaget, och en säsong som proffs i Schweiz.

Warberg tackar Alexander för hans insatser i klubben och önskar honom stort lycka till i framtiden!