Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Onsdag
27 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Söndag
07 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Tisdag
23 Apr 1 match

Seger efter högdramatisk avslutning!

18 november 2017 23:05
Herr

Warberg spelade under lördagen hem tre blytunga poäng på bortaplan mot svårspelade Craftstaden. Detta efter en avslutning som var minst sagt dramatisk, då Craftstaden hade en kvitteringsboll inne med 30 sekunder kvar, men som dömdes bort.


Craftstaden borta är en av säsongens tuffaste bortamatcher med dels ett duktigt hemmalag, men också ett parkettunderlag som i dagens innebandy är ett sällsynt spelunderlag. Därför får dagens trepoängare sorteras in i det viktigare facket.

Lagen hade följts åt i målprotokollet genom de två första perioderna, och det var först i upptakten av den tredje som hemmalaget skaffade sig ett litet försprång genom sitt 5-3 mål.

Oliver Olsson var den som tog Warberg tillbaka in i matchen när han förvaltade ett friläge från högerkanten genom att distinkt sprätta upp 5-4 i nättaket. Då var åtta minuter spelade. Tre minuter senare åkte Craftstaden på en utvisning och Warbergs poängkung Mattias Kongstad behövde inte mer än 30 sekunder innan kvitteringen var ett faktum. I bytet efter kom också det som skulle bli Warbergs segermål. Alexander Andersson hittade ner djupt till Simon Svensson som snyggt bröt in vid första stolpen och hittade en lucka bakom Simon Lööf i Craftstadens mål.

17.30 tog hemmalaget sin time out för att försöka åstadkomma en kvittering, och det blev ett par händelserika minuter som avslutade matchen. Bland annat hade Craftstaden en boll inne, som dock blev bortdömd då domarna hade varit aningen otydliga i sekvensen innan. Till hemmalaget och publikens stora missnöje, såklart.Warberg och Anton Birgersson hann också med att missa en straff med tretton sekunder kvar.

Vi låter Kent Göransson förklara kalabaliken på slutet och hans syn på matchen:

Kent, det blev tre nya poäng in på kontot i en svår bortamatch, dina tankar om matchen?

  • Vi visste om att Craftstaden borta är en svår bortamatch med ett svårbemästrat golv. Det uppstår många situationer i matchen vilket var en utmaning för båda lagen. Totalt sett gör vi inte en fläckfri insats men vi visar moral i sista perioden när vi vänder 3-5 till 6-5 vilket tyder på styrka.

Ja underläge med 3-5 tidigt i tredje, vad gjorde ni annorlunda därefter för att vända och vinna matchen?

  • Redan inför sista valde vi att göra en rockad mellan Kongstad och Simon Svensson, lite för att få Simon att släppa lös kraften. Därför är det extra kul att han får avgöra matchen åt oss. I övrigt skulle vi lägga mer energi på vår egen investering i sista perioden istället för faktorer vi inte kan påverka.

Du, slutet av matchen blev minst sagt dramatiskt, berätta vad som hände?

  • Ja det blev lite rörigt där på slutet. Vi får ett öppet mål där Birgersson skall raka in den i öppen kasse men klubban går av i skottögonblicket och flyger in i väggen bakom mål. Domaren blåser då av i tron att det var bollen som gick över sargen. Detta uppfattas inte av Craftstaden helt och hållet och då vänder de blixtsnabbt och gör mål. Domarna väljer då att underkänna målet då de blåst av sedan tidigare.

Summering av det hela är att det är starkt av domarna att stå fast vid sitt beslut då det var avblåst, men att jag har full respekt för att Craftstaden tycker sig ha blivit berövade på ett mål. Det hade jag också tyckt om jag varit i deras kläder.

Tack för detta och grattis till tre härliga poäng!

  • Tackar!

Poäng i Warberg idag:

Simon Bundgaard 1+1 Alexander Andersson 1+1 Simon Svensson 1+0 Robin Blåberg 1+0 Mattias Kongstad 1+0 Oliver Olsson 1+0 Johan Dahlqvist 0+1 Filip Kalentun 0+1 Andreas Jonsson 0+1