Söndag
03 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Onsdag
27 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Söndag
07 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Idag 1 match

Warberg värvar back från seriekollega!

11 april 2018 17:26
Herr

Warberg förstärker de bakre leden och har gjort klart med försvararen Vidar Tirèn från allsvenska nykomlingen FBC Lerum. 28-åringen har spelat två säsonger i Göteborgs-klubben, och dessförinnan i hemstaden Umeå med moderklubben Gimonäs, Ersboda SK samt Umeå City.


Den rightfattade backen har tecknat ett tvåårsavtal med klubben och ser fram emot att ansluta till laget, och att återförenas med sin tidigare backkollega Johan Dahlqvist:

-Ja det känns fantastiskt! Warberg är en klubb med bra träningsförutsättningar och det känns som att man har en sund plan på hur de ska ta sig tillbaka till toppen och den resan ser jag fram emot att vara med på. Jag har vuxit upp under Warbergs storhetstid och var själv på plats i Globen när man tog guld 2008, så det känns häftigt att kunna säga att jag nu är Warbergs-spelare!

Du lämnar Lerum som nu skall spela i samma serie som Warberg, hur kommer det sig?

-Det var så klart ett tufft val men jag känner mig redo för ett nytt äventyr och det är mer än bara innebandyn jag har vägt in i beslutet. Min sambo Fanny kommer från Varberg och har sin familj där så man kan säga att hennes cirkel sluts då hon har varit utflyttad från staden i åtta år och nu kommer tillbaka. För mig som ursprungligen är från Umeå får vi se hur det blir med min cirkel.

Om du skulle beskriva dig själv som spelare för Warbergs fans, hur skulle det låta?

-Jag kommer förmodligen höras på plan då jag gillar att styra mina medspelare. Utöver det kan jag hota med låga dragskott och jag gillar oförskämt mycket att täcka skott. Tyvärr kommer jag inte bjuda på några tunnlar men ett högt passningstempo med kvalité och få touch kommer jag bidra med samt några riktigt tuffa sargdueller som jag ska gå vinnande ur.

Sportchef Kimmo Eskelinen säger så här om värvningen av Vidar Tirèn, och vad han skall tillföra truppen:

-Jag försökte få Vidar till oss redan för ett år sedan, men han satt på avtal med Lerum då. Därför känns det riktigt bra att kunna knyta honom till oss nu. Vidar är en riktig ledartyp på och utanför planen, vilket är något vi sökt till laget. Det är jätteviktigt att vi har några erfarna spelare som kan visa vägen, och det är jag säker på att Vidar kommer göra! Han är en pådrivare som gillar det fysiska spelet och har även egenskaper i det offensiva spelet som jag tror vi kommer få nytta av.

Med Tiren klar menar Kimmo Eskelinen att backbesättningen är i det närmsta klar för nästkommande säsong: -Ja det skulle jag nog säga. Vi kommer i alla fall inte aktivt att söka fler backar. Vi har sju stycken i truppen plus både Daniel Gunnarsson och Anton Birgersson som kan spela där, så det känns väldigt stabilt.

Vi säger varmt välkommen till Warberg, Vidar Tirèn!