Vinst och vi drar ifrån i tabellen!

26 november 2017 18:21

En match som vi efter två perioder hade kontroll på blev ett drama i slutet då Åstorp/Kvidinge stod för en upphämtning som nästintill ledde till en kvittering. Men laget redde ut det hela och vi vinner med 8-6 till slut.

Matchen startar i ett ganska lugnt tempo där Åstorps första formation skapar ett par lägen där John gör ett par fina räddningar. Efter ca 7 minuter så sätter Anton Birgersson 1-0 lite turligt efter en retur. Efter målet tar Warberg över matchbilden en del. I matchminut 12 och 13 så är både Mattias Kongstad och Robin Blåberg framme och sätter dit 2-0 och 3-0. Annars en ganska lugn period där det inte skapades några jättelägen eller så mycket fysiskt spel. Tidigt i 2:a perioden reducerar Åstorp genom Jakob Eliasson på en snygg diagonalpass av Andreas Bremer. Åstorp får efter detta lite luft under vingarna och skapar några fina lägen där John står i vägen. Här höjs tempot av båda lagen och spelet böljar fram och tillbaka, där det byts målchanser. 6.40 tilldöms Åstorp straffslag där Andreas Bremer kliver fram lugnt och fint sätter reduceringen till 3-2. När Åstorp känns som de tagit sig in i matchen igen så sticker Warberg upp och på ett frislag från hörnet så hittar Mattias Kongstad en fristående Anton Birgersson framför mål som enkelt lägger in den. I en kontring några minuter senare visar Kongstad upp sin enorma speed och serverar återigen Anton Birgersson en fantastiskt fin passning där det bara är för Anton att sätta dit bollen i öppet mål. Efter halva perioden går Warberg ner på två formationer och får bättre kontroll på matchen. Mattias Kongstad spelar just nu på en hög nivå och serverar passning efter passning på rent Gretzky-manér till sina lagkamrater! Efter andra perioden är ställningen 7-3 till Warberg efter en sen reducering i powerplay av Åstorp. Spelet fortsätter bölja fram och tillbaka i tredje perioden och det är Åstorp som reducerar både en, två och tre gånger i inledningen på perioden där Warbergsspelarna inte riktigt är med i det defensiva spelet. Och allt detta är redan efter 7.29 då Åstorp hittar luckor i Warbergs zon och sätter dit bollarna. Här tar Warberg en timeout för att få koll på läget igen. Warberg slarvar i spelet med boll och låter Åstorp styra och ställa på planen. Mitt i detta så snappar Simon Svensson upp bollen och lyckas hänga dit ett lågt dragskott till 8-6 och skapar lite mer andrum för Warberg. Med cirka 2 minuter kvar tar Åstorp ut målvakten för att göra sista försöka för att komma ikapp och John står ett par fina räddningar i slutet och håller tätt.

Resultat, periodsiffror inom parentes: 8-6 (3-0, 4-3, 1-3)

Skottstatistik: 28-23 (8-5, 12-6, 8-12)

Poäng: A.Birgersson 4+0, M. Kongstad 1+3, R.Blåberg 1+0, D.Gunnarsson 1+0, S.Svensson 1+1, F.Kalentun 0+1, J.Dahlqvist 0+2, P.Subiabre 0+1