Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför match med Kent Göransson

4 januari 2018 14:36
Herr

Efter matchledighet över jul och nyår som serieledare är det dags för hemmamatch igen och nu står Skoghalls IBK för motståndet på lördag kl 15.00 i Sparbanken Wictory Center. Vi kollade av läget i truppen med tränare Kent Göransson och vad som gjort att vi leder serien och vad som bör förbättras för att vi ska stanna kvar i toppen av tabellen och få spela kval till SSL senare i vår.


Vi går in i vårsäsongen som serieledare efter en vinstrik höst och där vi stundtals spelat riktigt bra. Hur har ni summerat höstens matcher och vad är ni mest nöjda med hittills?

  • Ja som helhet är det precis som du säger, en höst där vi stundtals spelat riktigt bra och framförallt tagit mycket poäng. Vi har haft en stabil nivå men där vi ibland dippat i spelet och på det viset släppt in våra motståndare några gånger. Framförallt tycker vi att vårt anfallsspel ställt svåra frågor till våra motståndare och därmed kunnat skapa många målchanser till oss.

Tittade på lite statistik när det gäller Special Teams. I powerplay ligger vi på 41% (6:e plats) och i boxplay 38% (12:e plats). Vad ska ni göra för att bli bättre i dessa spelmoment? Det känns viktigt att detta är riktigt bra för att vinna jämna de jämna matcherna.

  • Det kan ju vara avgörande moment så det är helt klart viktiga moment. PP har vi varit okej även om vi bör kunna bättre här medan BP är något som vi inte är så värst nöjda med. Vi känner väl inte att det är något systemfel precis utan att vi inte hittat rätt och jobbat tillräckligt hårt här. Men vi gnuggar på i dessa moment alltför att vara så bra som möjligt över tid.

Finns det något annat bortsett från Special Teams som ni behöver utveckla mer i laget och spelet nu under vårsäsongen för att kunna vara kvar i topp fyra och få spela kval till SSL?

  • Vi kan bli bättre i alla moment kan jag tycka, framförallt att ha en hög noggrannhet i både försvar och anfall med mycket tålamod. Det är här vi jobbar hårt med att ha rätt beteende och därmed skapa bra förutsättningar för ett bra resultat.

Nu väntar Skoghallas IBK på lördag i Sparbanken Wictory Center som ligger sist i tabellen. Vad är viktigt inför den matchen för att ta tre nya poäng?

  • För vår del gäller det att styra skeendet på plan antingen vi har bollen eller inte. Skoghall är ett hårt jobbande lag så vi lär inte få något gratis, men vi ska spela ett spel som förhoppningsvis gör det jobbigt för dem i 60 minuter.

Det ryktas om att lagkaptenen Robin Westergren ska vara tillbaka i spel på lördag, stämmer detta? Och hur mycket är det tänkt att han ska spela?

  • Robin har glädjande nog kunnat delta fullt ut på träningarna sista tiden så vår förhoppningen är att han ska stå på startlinjen på lördag. Hur mycket och i vilken omfattning han kommer att spela har vi inte bestämt ännu.

En annan viktigt spelare som varit fantastisk under hösten är ju Mattias Kongstad som hittills producerat 37 poäng (17+20). Hur viktig är han för ert anfallspel och vad är det som gör han så bra?

  • Den fart Kongo besitter är fantastisk och tillsammans med Birger är han en vass anfallsduo för oss. Jag tror de tillsammans kommer att fortsätta vara lika bra under våren och därmed ger oss goda förutsättningar att vinna matcher.

Hur är läget i laget annars när det gäller skador/sjukdomar? Någon spelare som missar matchen?

  • I tisdags var alla spelare tillgängliga för spel vilket innebär att Jocke Andersson också börjar närma sig spel. Så preliminärt ska alla vara tillgängliga.

Varför ska publiken komma till Sparbanken Wictory Center på lördag 15.00 för att se oss spela?

  • Min uppfattning är att vi kommer att spela en fartfylld innebandy som publiken kommer gilla. Och att publiken och vi tillsammans då skapar ett engagemang som alla gillar.

Tack för att du tog dig tid och lycka till på lördag!

  • Tack så mycket