Söndag
16 Dec 2 matcher
Söndag
06 Jan 2 matcher
Lördag
12 Jan 1 match
Måndag
14 Jan 1 match
Söndag
20 Jan 2 matcher
Lördag
26 Jan 2 matcher
Söndag
10 Feb 2 matcher
Fredag
15 Feb 1 match
Lördag
16 Feb 1 match
Idag 1 match
Söndag
24 Feb 2 matcher
Torsdag
28 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 2 matcher
Lördag
23 Mar 1 match

Nya matcher i helgen

30 november 2018 10:10
DAM

Damlaget kliver in i en hektisk helg med dubbla matcher på agendan. På fredag åker man långt söderut för att ta sig an Malmö FBC i Baltiska Hallen och på söndag gästar regerande svenska mästarna IKSU Sparbanken Wictory Center. Hemsidan träffade nyförvärvet Sofie Karlsson för att höra hennes syn på matchen mot Malmö i första hand och hur hon ser på säsongen som hittills varit.


Efter tio matcher befinner vi oss på en tolfte plats med fem intjänade poäng. Hur ser du på säsongen hittills?

-Vi fick en riktigt knackig start med sju raka förluster men nu i slutet har vi plockat fem poäng på tre matcher vilket ändå är hyfsat okej. Sen vet vi med oss att vi kan bra mycket mer och det kommer att visa sig framöver.

Du är ny för säsongen i Warberg. Hur ser du på din insats så här långt?

-Jo men det känns bättre och bättre i och med att jag fått en ny defensivare roll, men som spelfördelare både vill och kan jag höja mig poängmässigt. Jag känner dock att jag får ta ett steg i taget. Poäng framåt är naturligtvis en del men i den roll jag har nu är det viktigt att hålla tätt bakåt och gå på kontringar vilket känns mer naturligt i dagsläget.

Senast blev det en knapp förlust hemma mot Jönköping med 3-4 efter sudden death. Vad är dina reflektioner efter matchen?

-Vi tappar återigen en ledning vilket är surt såklart, det kan dels bero på en viss orutin. Vi bör kunna spela lite enklare, med större marginaler och inte låta nervositeten ta över för att motståndarna börjar pressas oss i slutet av matcherna. Spelar vi så disciplinerat som vi kan så löser vi de situationerna.

Nu till helgen är det dubbelmöte mot två inspirerande motståndare, Malmö och IKSU. Vad kommer krävas för att få med sig viktiga poäng i de matcherna?

-Mot Malmö har vi större chans att plocka poäng men då gäller det att vi följer vår gameplan, spelar smart och disciplinerat samt omsätter våra kontringar på bästa sätt. Men IKSU däremot gäller det är fortsätta jobba stenhårt i försvaret och ta vara på de chanser vi får framåt. Samtidigt kommer båda matcherna kräva mycket fysik och stenhårt jobb över hela banan. Gör vi dessa saker på rätt sätt kommer vår poängskörd förbättras efter helgen.

Matchen mot Malmö startar klockan 19:00 och kan ses på www.sslplay.se