Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Pontus Kozan klar som assisterande tränare till damlaget

23 februari 2024 12:00
DAM

Hallandsbördige Pontus flyttar hem efter ett antal år i Skåne och är klar som assisterande tränare till Jonas Gustafsson. Avtalet är tecknat för de kommande tre säsongerna.


33-årige Pontus är just nu huvudtränare i SSL-konkurrenten IBK Lund och jobbar till vardags som idrottslärare. Han har tidigare erfarenhet från bl a Malmö FBC och Hallands distriktslag.

-Jag har lärt mig väldigt mycket under min tid i Skåne där jag fått äran att arbeta med tränare av hög kompetens i form av Mikael Jeppsson i Malmö FBC och Jörgen Hammer i IBK Lund. Nu när allt är klart känns det väldigt skönt att komma hem och närmare familjen efter sju år på vift i Skåne. Min sambo Linnea är från Varberg och har familjen inom tio minuter och vi har min familj inom en timme vilket såklart spelat stor roll i vårt beslut att flytta, säger Pontus om att flytta "hem". Han ser samtidigt fram emot att få tillhöra Warbergs organisation.

-Är man uppväxt i halländsk innebandy har det alltid varit Warberg som man stöttat på läktaren i hallen. Att framöver få tillhöra Warbergs organisation ska bli väldigt roligt och inspirerande. När möjligheten dök upp kändes det som en väldigt spännande och utmanande uppgift som jag är redo att ta mig an.

Nu väntar ett samarbete med Jonas Gustafsson de närmaste åren. Ett samarbete som Pontus tror kommer att fungera bra.

-Väldigt spännande måste jag säga. Även om vi inte haft alltför djupa samtal om spelsystem så tycker jag Jonas syn på innebandy matchar med min. Jag tror också att våra ledarstilar kommer passar varandra bra. Det ska blir väldigt roligt att arbeta tillsammans med Jonas de nästkommande åren.

Nu är det en del kvar av den innevarande säsongen innan det blir dags för Pontus att bekanta sig med sitt nya lag. Ett lag som han tycker har potential.

-Jag tycker generellt av det jag sett av Warberg i år att det finns mycket utvecklingspotential. Många unga och duktiga innebandyspelare som har framtiden framför sig. Jag tycker också att det finns många spelare som tagit för sig mycket i år vilket är roligt att se även om det finns mer och ge! Ett ungt och hungrigt lag som är redo för nya utmaningar, avslutar Pontus.

Med rekryteringen av Pontus är stora delar av ledarstaben till kommande säsong klar redan nu. Något som klubbchef Emil Risberg är nöjd med.

-Det känns bra att vi redan nu kan presentera hur tränarkonstellationen kommer att se ut de kommande säsongerna. Det gör det enklare för spelare i den befintliga truppen att ta beslut om framtiden samtidigt som det blir tydligt vad som väntar spelare som funderar på att komma till Warberg. Med Jonas och Pontus får vi ett väldigt kompetent tränarpar, säger Risberg.

I och med rekryteringen av Pontus så innebär det också att Jesper Schagerberg inte kommer att fortsätta i sin nuvarande roll som assisterande tränare.

-Jesper har tillsammans med Andreas gjort ett bra jobb med att utveckla spelet och vår träningsmiljö. Och det kommer de att fortsätta göra för att ta den här säsongen i mål på ett bra sätt, avslutar Risberg.