Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför toppmatchen mot Onyx!

23 februari 2019 13:07
Herr

Imorgon söndag är det toppmatch hemma i Sparbanken Wictory Center när tabelltrean Onyx kommer på besök! Viktiga poäng står på spel, inte minst för gästerna.


Säsongens första möte lagen emellan skedde i omgång sju, och Onyx blev då första lag i serien att lugga Warberg på poäng. En svängig tillställning i Rosvalla slutade 7-7 efter att Filip Karlsson i Onyx kvitterat med halvminuten kvar. Onyx har annars blandat och gett rejält denna säsong. Ett par rejäla plumpar i protokollet med förluster mot bottenlag varvas med segrar och poäng mot topplagen. Senaste två omgångarna har man fått rejält med pisk, 2-8 mot Visby och 8-13 mot Strängnäs. Detta gör att den kvalplats man just nu innehar är långt ifrån säker. Lagen bakom jagar, och därför är matchen av största betydelse för Onyx.

Som alltid när Nyköpings-laget spelar gäller det att hålla koll på deras stjärnduo Viktor Palm och Jesper Ekström. Ett oerhört samspelt forwardspar som ligger etta och tvåa i seriens poängliga med 51 respektive 48 poäng. Det finns dock fler spelare av väldigt hög kvalitet i laget, så Warbergs försvar ställs inför en härlig utmaning!

För Warbergs del handlar det mesta just nu om att behålla försprånget i toppen, och samtidigt spetsa formen inför det kval som kommer. Man har tagit två raka segrar efter säsongens första förlust mot Strängnäs för en månad sedan, även om spelet kanske inte har imponerat. Anton Birgersson visade storform senast mot Åby, och fick med sina framspelningar igång Mattias Kongstad som fick lite islossning efter sin fotskada. Tre mål sköt Kongstad, och det blir spännande att se om formen är på ingång på allvar!

Kent Göransson säger så här inför Onyx på hemmaplan:

Veckans träningar har varit ett snäpp upp gentemot veckorna innan, mycket på grund av att sjukdomarna har minskat. Träningarna har i mångt och mycket handlat upp att få upp tempot i övningar och helhetsspelet och det tycker jag att vi lyckats med. Nu möter vi ett topplag som vi spelade oavgjort mot på bortaplan, det gör oss lite revanschsugna på oss själva då det kändes onödigt där och då. Vi är dock ödmjuka inför uppgiften då vi vet att de har bra skills i sitt spel.

Sjukdomarna har minskat säger du, hur ser det ut inför imorgon i truppen?

Vi saknar Johan Dahlqvist och Andreas Jonson.

Joel Berg, som startade senast borta mot Åby och spelade två perioder, är dock tillbaka för fullt och spelar sin första hemmamatch sedan slutet av november. Även Kim Clemedtson och Jesper Larsson som är tillbaka efter sjukdom och skada. 16-årige Filip Erheden är tillgänglig för spel i denna och ytterligare en match (Lerum hemma 28/2), innan han återvänder till sitt Vinberg resterande del av säsongen.

Matchen sänds som alltid på www.innebandyallsvenskan.tv, och matchstart är 17.00.

Att notera för alla er med säsongskort och matchbiljetter: Era biljetter och säsongskort gäller också som inträde på HK Varbergs seriefinal mot OV Helsingborg. Denna match spelas kl 15.00 i Arena Varberg, och ni hinner således se båda matcherna till priset av en!

Alla med matchbiljett till handbollen, kan också använda dessa som inträde till Warberg-Onyx!

OBS! Erbjudandet gäller ståplats och i mån av plats.