Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Subiabre och Birgersson lyfts upp i a-truppen

21 september 2017 14:45
Herr

Två spelare från de egna leden har tagit steget upp i den allsvenska herrtruppen. Backen Philip Subiabre (född 98) och forwarden Joel Birgersson (född 99).


Båda spelarna har med framgång tillhört utvecklingslaget Warberg IBF, som inför denna säsong avancerade upp till division 1. Gemensamt för de båda är också att de ursprungligen kommer från grannklubben Bua IF.

Subiabre är en bollskicklig och teknisk back som gärna tar bollen framåt i fart. Birgersson en målfarlig forward med snabbheten och sitt skott som adelsmärke. Nu får de båda alltså chansen att visa sina färdigheter högre upp i seriesystemet.

Sportchef Kimmo Eskelinen kommenterar de båda ”nyförvärven”:

-Det känns riktigt bra att kunna lyfta upp två av våra egna, då båda två har gjort sig förtjänta av chansen. Vi har sedan en tid tillbaka inlett ett arbete i föreningen med att öka samarbetet lagen emellan, där en del handlar om att kunna förbereda våra spelare underifrån att vara mer redo för elitspel, när väl chansen kommer. Vi ska lyfta upp spelare som är mogna för det, inte bara för att. Detta är ett exempel, även om vi vet att omställningen från juniorspel och seniorspel i distriktet till elit är stor. Både Philip och Joel har tränat med a-laget fullt ut hela sommaren och har presterat på en nivå som vi känner är i linje med vad vi förväntar oss, därför var valet enkelt. Extra roligt är det såklart också att båda killarna kommer från bygden, det är ett gott betyg åt Bua IF och deras verksamhet när ytterligare spelare avancerar därifrån via Warberg IBF upp till elitnivå i Warberg IC, avslutar Eskelinen.

Philip Subiabre kommer att spela med tröja nr 25, och Joel Birgersson med nr 23.