Tre poäng med mersmak

12 november 2017 21:13
Herr

Det var uppdukat för publikfest när herrarna flyttade tillbaka till Sparbankshallen och våra sponsorer bjöd på fri entré. Säsongens klart bästa publiksiffra kunde också registreras när 1410 personer kom för att se toppmatchen i Allsvenskan södra mellan Warberg och Karlstad.

Det var ett fokuserat och bestämt Warberg som visade upp sig och gjorde säsongens bästa match. En sak som inte var lika bra var att man släppte in två mål i numerärt överläge. Lägg till två mål i numerärt underläge så förstår ni att special teams var en viktig del av matchen. Matchen innehöll totalt 10 utvisningar och det var lite småirriterat strax före slutsignalen men speciellt ful match kan man nog inte säga att matchent var.

Efter den första perioden var ställningen 1-1 och i den andra perioden kom Warberg ut och höll i taktpinnen och i spelet 5 mot 5 dominerade man. Samtliga tre mål från Karlstad kom under utvisningar. Warberg vinner skotten i den andra perioden med hela 15-7 och borde nyttjat sitt spelövertag till att ha en större ledning än de 5-4 som stod på tavlan när perioden var slut.

Warberg inleder den tredje perioden lika fint och Robin Blåberg gör sitt tredje mål när han gör 6-4 för Warberg. Sedan kommer Karlstad tillbaka med först en reducering och sedan tar man även över spelet en del. Warberg sticker emellan med några kontringar men Karlstad kan trycka ner Warberg lite. På slutet efter att Karlstad tagit time-out och plockat sin målvakt kan Warbergs Oliver Olsson rensa undan i mål och fastställa slutresultatet till 7-5 och de allra flesta kunde gå hem nöjda med dagens match.

Målskyttar Warberg: 1-1 Robin Blåberg (Filip Kalentun), 2-1 Anton Birgersson (Mattias Kongstad), 3-2 Simon Bundgaard (Daniel Gunnarsson), 4-2 Johan Dahlqvist (Anton Birgersson), 5-3 Robin Blåberg (Daniel Gunnarsson), 6-4 Robin Blåberg (Simon Bundgaard), 7-5 Oliver Olsson

Så här startade Warberg: Jernsand (Fransson)