Förlust efter sudden!

17 januari 2018 21:17

Publiken fick idag se en riktigt bra match där Warberg och Lindås bjöd på en underhållande match för publiken. Båda lagen gick verkligen för segern och matchen innehåll både skön kamp och finnes. Lindås drog dock längsta strået och avgjorde 4.41 in i sudden.

Första perioden börjar i ett bra tempo från båda lagen som ser riktigt taggade ut för dagen. Bollinnehavet böljar mellan lagen sett över hela perioden och det känns som att båda lagen vill styra matchbilden. Första 10 minuterna så skapas en del fina lägen men där båda målvakterna gör fina räddningar. Men när klockan står på 14.45 så gör Simon Bundgaard 1-0 efter en otroligt fin upprullning av Lindås försvar där bollen gick som på ett snöre och Robin Westergren spelar fram Simon. Bytet efter är Warberg nära att utöka ledningen men där vi inte lyckas förvalta chanserna. I 17 minuten så bryter Lindås Daniel Lindell ett Warbergsuppspel och spelar fram Albin Jansson som på ett snyggt sätt kan lura John i målet och gör 1-1. Resultatet står sig perioden ut och en första period som lovar gott från ett publikperspektiv.

Andra perioden startar i något högre tempo än i första. Lindås får styra inledningen på perioden och utnyttjar ett powerplay och gör 1-2 återigen genom Albin Jansson som styr in bollen på volley framför John i målet. Här får Lindås luft under vingarna och dryga minten senare utökar Lindås till 1-3 efter att Warbergsspelarna har svårt att få bort bollen från slottet och där Max Källerteg utnyttjar läget och gör 1-3. Några minuter senare reducerar Warberg till 2-3 genom Mattias Kongstad på bortre stolpen snyggt framspelad av Anton Birgersson. Spelet böljar fram och tillbaka där lagen byter målchanser med varandra. Strax efter klockan har passerat 9 minuter slrvar Warberg på mittplan och Lindås sätter dit 2-4 genom Patrik Malmström som inte gör några misstag när han får skottläget. 13.31 får Warberg straffslag som Anton Birgersson inte kan utnyttja och missar sin dragning, men Warberg får powerplay istället. Warberg skapar en hel del lägen men lyckas in få in bollen. Men kan få in 3-4 8 sekunder efter Lindås blivit fulltagna genom Johan Dalqvist framspelad av Anton Birgersson. Perioden kan summeras som att det är Lindås har lite mer boll och styr matchbilden. Publiken som är på plats trivs och får se en riktigt bra match där båda lagen verkligen vill spela och bjuda på bra spel.

Båda lagen matchar sina bästa spelare lite hårdare direkt från start i sista perioden. Matchen fortsätter i ett bra tempo och lägen saknas inte för fler mål. Efter ca 5 minuter drar Anton Birgersson på sig en utvisning för hårt spel. Warberg klarar av boxplayet på ett mycket bra sätt. Det är verkligen ett ställningskrig på planen där inget lag vill vika ner sig. Efter 10.36 så bryter Joel Birgersson bollen på mittplan i ett Lindåsuppspel och kan i kontringen servera Robin Blåberg ett bra läge som inte gör några misstag och trycker dit 4-4 i nättaket. Sista 10 minuterna fortsätter lagen skapa en del lägen men ingeting som omsätts i några mål. 18.38 får Warberg ett gyllene frislagsläge framför Lindås mål och Mattias Kongstad är jättenära på att sätta dit bollen. Matchen slutar 4-4 efter full tid. I sudden death så skapar båda lagen bra chanser för att avgöra matchen. Men det är när Andreas Jonsson drar på sig en utvisning efter 4.21 som matchen avgörs till Lindås fördel genom Varbergsbekantingen Jonathan Åkesson avgör med ett skott utifrån efter ett diagonalpass från Patrik Malmström. Totalt sett en riktigt bra innebandymatch och ett rättvist resultat efter fulltid som hade det mesta en innebandymatch ska innehålla.

Resultat, periodsiffror inom parentes: 4-5 (1-1, 2-3, 1-0, 0-1)

Skottstatistik: 23-26 (5-5, 10-8, 7-9, 1-4)

Utvisningar Warberg: U2 F.Kalentun, U2 A.Birgersson, U2 A.Jonsson

Poäng Warberg: M.Kongstad 1+0, S.Bundgaard 1+0, J.Dahlqvist 1+0, R.Blåberg 1+0, A.Birgersson 0+2, R.Westergren 0+1, J.Birgersson 0+1