Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Vi presenterar: Andreas Wahman

25 augusti 2017 16:40
Dam

Vi har träffat sportchef Andreas Wahman för att höra om tankarna i huvudet på en sportchef efter en tidigare lyckad säsong och inför vad som komma skall...


Om Andreas ''Wamme'' Wahman Ålder: 42 år Familj: Fru, son och dotter Från: Örebro Bor nu: Breared, Varberg Yrke: Idrottspedagog/sportchef

Vad är dina uppgifter som sportchef? Som sportchef för damerna ansvarar jag för de sportsliga utvecklingarna gällande SSL-laget. Jag har dialoger med tränare inför och under säsong om hur vi får ett så slagkraftigt lag som möjligt. Dessutom sitter jag med spelavtal, kontakt runt nyförvärv och dialoger med spelarna angående jobb och boende. Nästa steg är att utöka till en konstruktiv sportgrupp för damlaget. Sedan kan jag ju inte låta bli att stå och titta på träningarna och följa laget på nära håll.

Vad gör Warbergs klubb unik? Framförallt så finns det ett oerhört intresse kring innebandy i staden. Det finns otroligt bra förutsättningar och många människor som är involverade i klubben på ett eller annat sätt, där alla brinner för sporten.

Dina förväntningar på säsongen i år? Jag förväntar mig att spelarna ska fortsätta utvecklas då vi gett dem ännu bättre förutsättningar för en utveckling, både som lag och individer. Vi har utökat träningsmöjligheterna och staben runt laget, bland annat med en ny fystränare. Samtidigt tror jag det är viktigt att inte ändra i grunden utan fortsätta vara ett hårt jobbande lag som är jobbiga att möta, där varje spelare ger hundra procent i alla lägen.

Bästa minnet från förra säsongen, då du var assisterande tränare? Bästa minnet från fjolåret var att vi växte in i SSL-kostymen och fick ett kvitto på att det sätt vi valt att jobba på är rätt väg att gå, ett jobb som pågått under flera år för att vi ska vara förberedda den gång vi spelar i SSL. Ett mer specifikt minne, eller två, är första segern hemma mot Malmö och när vi slog Tyresö borta och i princip blev klara för fortsatt spel i SSL.

Om du fick ändra en regel i innebandy, vilken skulle det vara? Jag tycker om regeln som har tillkommit i år med spel fyra mot fyra i förlängning, följt av singelstraffar. Det är någonting som jag har pratat om tidigare att man ska få till, så jag tycker det är väldigt bra att den genomförs. Sen tycker jag att man ska ha avslag från mittplan efter varje gjort mål istället för teckningar.

Bästa minnet från din spelande karriär? SM-guld, såklart. Och Europacupguld.