Blåberg och ”Kongo” sänkte Fagerhult!

13 januari 2018 19:47

Warberg studsade tillbaka efter bottennappet mot Skoghall för en vecka sedan, och vann borta mot Fagerhult med hela 11-6. Stora segerorganisatörer blev de båda fyramålsskyttarna Robin Blåberg och Mattias Kongstad.

Det var ett revanschsuget Warberg som gav sig iväg till Västergötland för möte med svårspelade Fagerhult. Ett hemmalag som ofta ställer till problem för topplagen hemma på parketten.

Matchen var också jämn inledningsvis och båda lagen följdes åt i matchprotokollet fram till slutet av andra när Warberg skaffade sig ett tvåmålsförsprång. Även om tidigare Warbergs-spelaren Efraim Björnell reducerade till 4-5 sex sekunder innan slutsignalen för andra perioden ljöd så kändes det som att Warberg var numret större efter att ha gått ned på två formationer strax innan.

Tredje perioden var bara sju sekunder gammal när Mattias Kongstad gjorde 4-6 och efter det var det bara ett lag på banan. Målkalaset slutade 6-11 och det var från Warbergs håll en stabilt genomförd bortamatch som kunde slutat med större siffror. Lite av koncentrationen försvann när matchen var avgjord. I och med segern behåller Warberg serieledningen, tre poäng före Visby.

Noterbart från matchen: -Robin Blåberg visade att släkten är värst. I sin gamla hemmahall sköt han fyra mål och var högst bidragande till segern.

-Mattias Kongstad sköt upp sig själv till förstaplats i den allsvenska poängligan. 4+2 från ”Kongo” idag som var briljant.

-John Fransson vaktade målet och gjorde en bra insats. Han har nu startat tre matcher med tre segrar som facit.

-Warberg saknade idag skadade Alexander Andersson och Simon Svensson. Dessutom fick Andreas Jonsson kasta in handduken innan avresa på grund av sjukdom.

-Jesper Larsson gjorde sitt första mål i Allsvenskan när han sköt in kvitteringen till 2-2 i den första perioden.

Allsvenskan södra har utvecklat sig till ett riktigt getingbo i kampen om de fyra kvalplatserna. Kalmarsund besegrade idag Karlstad med hela 8-2 och tog sig upp på fjärdeplats, medan Karlstad halkade ned en plats och just nu är utanför topp fyra. Räkna med en rafflande fortsättning på säsongen!

Warbergs nästa match spelas redan onsdag den 17:e januari, hemma mot tabelltrean Lindås. Ett riktigt toppmöte i Sparbanken Wictory Center!