Serieseger och kvalklart!

11 mars 2018 19:29
Dam

Warberg lyckades i sin sista seriematch besegra kvaljagande Visby IBK med 5-4, och slutade därmed säsongen som tabelletta i Allsvenskan Södra. Förstaplatsen innebar också att man fick välja motståndare i kvalspelet, en lott som föll på tabellfyran Lindås Waves!

Förutsättningarna inför avslutande omgången var ganska klara för Warbergs del. Minst två poäng och avståndet till tvåan Kalmarsund skulle bli ointagligt.

För gästande Visby var det lika tydligt. Seger var ett måste för att nå fjärdeplatsen och den sista kvalplatsen. Plus att Lindås eller Karlstad var tvunget att förlora.

Warberg inledde matchen alldeles utmärkt och hade ett ganska klart spelövertag i första perioden. Poängkungen Mattias Kongstad inledde målskyttet när han förvaltade en fin passning från Anton Birgerson. Simon Bungaard gjorde Warbergs andra mål när han och Simon Svensson mycket kyligt utnyttjat ett misstag av gästernas Christoffer Lindberg.

Trean kom i powerplay och hade det inte varit för Visbys sena reducering i perioden (18.18), så hade starten på matchen varit perfekt.

Andra akten blev mer ställningskrig och det enda som hände i målväg var att Wilmer Wiinamäki krympte Warbergs ledning ytterligare inför sista.

I tredje kvitterade Visby efter sju minuters spel, och sedan var det en lång stund av mer avvaktande spel där båda lagen gick och funderade på hur man skulle ta sig an sluttampen, med tanke på hur viktiga poäng som stod på spel.

När Simon Svensson helt på egen hand gjorde 4-3 hade klockan tickat fram till 16.15, och eftersom Visby var tvungna att vinna matchen för att nå kval så tog man time out kort därefter och plockade sin målvakt i samma veva.

Markus Jovic kvitterade i spel 6 mot 5, och eftersom Lindås match i detta var färdigspelad så visste Visby att ett mål till hade gett en kvalplats.

Warbergs försvarade sig dock bra, och 19.12 sänkte Mattias Kongstad Visbys kvaldrömmar när han lättade in 5-4 i öppet mål inför ett vilt jublande publikhav i Sparbanken Wictory Center!

Noterat från matchen: -Simon Svensson hade en händelserik dag! Innan matchen förlängde han sitt kontrakt med Warberg till 2021, och sedan gjorde han både assist och ett drömmål. Plus två utvisningar.

-Joakim Anderson var tillbaka i spel. ”Jocke” gjorde en stabil insats som back ihop med Andreas Jonson.

-Efter matchen valde Warberg sin kvalmotståndare. Att välja på fanns Karlstad och Lindås, och valet föll alltså på Lindås. Häftigt med västkustderby i play off, räkna med publikfester både hemma i Sparbanken Wictory Center och på bortaplan! Mer info kommer i veckan.

Poäng i Warberg: Mattias Kongstad 2+0, Simon Svensson 1+1, Anton Birgersson 1+1, Filip Kalentun 0+2, Simon Bundgaard 1+0, Robin Westergren 0+1.