Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Tuff match mot Växjö

12 september 2019 13:49
Herr

Det blev en tuff match för herrarna när man tog emot Växjö Vipers. Gästerna visade upp en klinisk effektivitet i sitt anfallsspel och visade Warberg hur det kommer att se ut i SSL. 4-9 slutade matchen och förhoppningsvis fick sig hemmalaget en läropeng inför vad som komma skall!


Trots en ganska pigg inledning av Warberg där man faktiskt tog ledningen, blev helhetsintrycket att man har en bit kvar tills man kan mäta sig med de bästa i SSL. Växjö som spelat slutspel flera säsonger och dessutom en SM-final så sent som för två år sedan, visade att tempot och rakheten är något annat i världens bästa liga.

Även om man inte Warberg var utspelade på något sätt så märktes en tydlig skillnad i tyngden när Växjö besökte Warbergs zon. Spelare som Jesper Sankell, Andree Andersson och Markus Jonsson styrde och ställde på ett sätt som var avgörande.

Warberg trillade annars boll ganska fint, och bollinnehavet var i det stora hela jämnt fördelat lagen emellan. Den stora skillnaden låg i hur man förvaltade sitt innehav, och där var Växjö som sagt klart starkare denna kväll. I andra perioden tilläts man på ett alldeles för enkelt sätt att rycka ifrån och skapa sig ett bekvämt försprång i målprotokollet, flertalet gånger dessutom på så kallade "billiga" mål. Skott utifrån, slarv från Warberg och ett i powerplay.

I sista perioden ryckte Warberg upp sig en aning samtidigt som Växjö passade på att spela mer avslappnat, och då blev utfallet ett annat. 3-1 slutade sista tredjedelen av matchen och det är den känslan man får ta med sig till kommande veckor trots en 4-9 förlust.

Kent Göransson kommenterar matchen på detta vis:

Vi inleder bra med ett snabbt bolltempo och skapar några bra chanser. Men efter deras två mål sänker vi vår egen intensitet både med och utan boll. Då tillåter vi Växjö att briljera och de får göra alldeles för enkla mål på oss. Sista 25 minuterna i matchen tar vi oss i kragen och kan ta oss in spelmässigt. Vi ska ha klart för oss att Växjö imponerade med sitt spel och framför allt i deras sätt att alltid ha ett högt tempo. Vi är inte vana vid detta ännu och det är enormt lärorikt för oss att få den här typen av motstånd ett par veckor innan premiären.

Förutom att man vann den sista perioden fanns ytterligare ett glädjeämnen att ta med sig! 17-årige Filip Erheden fick gjort sitt första mål i Warbergs-tröjan när han tog hand om sin egen retur i tredje perioden och reducerade Växjös ledning.

I Warberg saknades ikväll Tobias Jernsand, Vidar Tiren, Oskar Block och Robin Blåberg.

Målen gjordes av Robin Westergren, Anton Birgersson, Philip Subiabre och Filip Erheden.

Nästa match är redan på lördag, också denna på hemmaplan. Då kommer Jönköping på besök kl 15.