När omgång 7 tekades igång i Sparbanken Wictory Center var det ett hungrigt Warberg som ville ta sin andra raka vinst. Det som länge såg bra ut jämnade ut sig mellan två vinstsugna lag och tillslut fick gästerna övertaget.

Warberg IC – Västerås Rönnby IBK 4 – 6 (2-2, 2-3, 0-1)

Startfemma: Frida Bengtsson (M), Jeanette Nilsson (B), Amanda Ahola (B), Malin Arneson (F), Johanna Johansson (F), Camilla Halldén (F)

**Skott: 24 – 27 **(7-6, 11-12, 6-10)

Mål Warberg: Camilla Halldén, Jeanette Nilsson, Andrea Envall, Therese Arneson

Publik: 385

Warberg var på tårna redan från första tekning, och om inte ännu mer när de tog matchledning efter 2:02, då Camilla Halldén hittade mål på pass från Johanna Johansson. Warberg fortsatte leverera många snygga uppspel och när klockan stod på 5:30 utökar man sin ledning till 2-0, då genom Jeanette Nilsson på pass från backkollegan Amanda Ahola. Tempot i hemmalaget avtog lite när Rönnby fick in sitt första mål i samma spelminut och samma visa igen när gästerna kvitterade till 2-2 efter 16:33.

Kedjan Arneson-Envall-Johansson visade framfötterna och tog tillbaka ledningen endast tre sekunder in i andra, målskytt där var Andrea Envall och assisten från Therese Arneson. Det snabba målet stressade gästerna som ökade pressen på Warberg avsevärt. Drygt fem minuter senare kvitterade Rönnby till 3-3 och medan våra blåa damer gör en fortsatt stark insats, blir det 3-4 till gästerna efter 15:37. Warberg kvitterade strax därefter genom Therese Arneson, assist Andrea Envall, men Rönnby hann göra ytterligare ett mål innan periodslut. 4-5 och en utvisning för Warberg avslutade perioden.

I tredje period var det de orangea gästerna som öppnade starkt och utökade sin ledning till 4-6 efter knappt två minuter. Warberg visade sig tröttare och spelet var inte med dem på samma sätt, det som länge såg positivt ut höll tyvärr inte hela vägen idag. Medan Frida Bengtsson gjorde ett kanonjobb i målburen, saknades flera viktiga nyckelspelare för Warberg och tröttheten tog över. Vi bryter ihop och kommer igen!