Onsdag
10 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Tisdag
23 Apr 1 match
Lördag
21 Sep 1 match
Onsdag
25 Sep 1 match
Lördag
28 Sep 1 match
Söndag
29 Sep 1 match
Fredag
04 Okt 1 match
Söndag
06 Okt 2 matcher
Torsdag
10 Okt 1 match
Söndag
13 Okt 2 matcher
Tisdag
15 Okt 1 match
Söndag
20 Okt 1 match
Torsdag
24 Okt 1 match
Lördag
26 Okt 1 match
Söndag
27 Okt 1 match
Söndag
03 Nov 2 matcher
Måndag
11 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 1 match
Söndag
17 Nov 1 match
Onsdag
20 Nov 1 match
Fredag
22 Nov 1 match
Lördag
23 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 1 match

Inför matchen mot Visby IBK!

30 november 2017 19:53
Herr

Nu på lördag beger sig herrlaget till Visby för en tuff bortamatch. Vi tog en pratstund med den snabbfotade Simon Svensson för att stämma av läget och hur han ser på matchen. Vi får även veta lite om hans resa från ungdomslagen upp i A-truppen.


Seger senast mot Åstorp/Kvidinge som blev onödigt spännande i tredje perioden då de nästan hämtade ikapp underläget på fyra mål. Och när det bara skiljde ett mål så satte du dit 8-6 som avgjorde matchen till slut, hur skönt var det och vad tar ni med er från den matchen? Vi tar med oss första 20min där vi kontrollerar i stort sett hela perioden, de får ett par halvchanser men känns som att vi är det bästa laget. Resten av matchen får vi titta närmare på och se vad vi kan göra bättre.

I senaste matchen startade du som center, annars har du mest spelat forward. Vilken position trivs du bäst på om du får välja? Jag trivs lika bra på båda positionerna. Men måste jag välja säger jag nog forward.

Två bortamatcher kvar innan det blir ett kort uppehåll för jul- och nyårsfirande och då har ni spelat 12 av 22 matcher i grundserien. Hur viktigt är det att ni behåller positionen som serieledare samt poängavståndet ner till de jagande lagen? Ja precis vi har två väldigt tuffa bortamatcher kvar här innan vi får lite ledigt. Både Visby IBK och Malmö FBC är väldigt hemmastarka så det kommer krävas bra insatser av oss i bägge dessa matcher. Självklart är det ju viktigt att vara så högt upp i tabellen som möjligt. Det kommer vara väldigt tuffa matcher som kommer här efter nyår också så givetvis är det ju väldigt bra om vi kan ha lite marginal neråt.

Närmast väntar en tuff bortamatch mot Visby IBK, som just nu ligger på 4:e plats i tabellen. Hur tror du matchbilden kommer se ut och är det några speciella spelare som ni behöver ha lite extra koll på? Jag tror att det kommer vara en svängig match men att Visby kommer låta oss ha mer boll. Jag har ingen direkt koll på någon speciell individ men det jag vet är att dem är ett bra kollektiv.

Visby har enligt statistiken ett bra powerplay (47%) och boxplay (71%). Är detta något ni gått igenom under veckan för att vara förberedda på och kollat vad de gör bra och mindre bra i dessa spelmoment? Det är inget vi pratat om än så länge, men vi kommer förmodligen gå igenom detta under resterande träningar av veckan.

På de nio matcher du hittills spelat i år har du gjort 7 mål och 2 assist. Hur nöjd är du med ditt spel och poängskörd hittills i år? Till en början var det mindre bra men jag har kommit bättre och bättre in i det under seriens gång. Men skulle vilja ha gjort några mer poäng för att vara helt nöjd.

Du har tagit dig hela vägen upp från ungdomslagen här i Warberg upp till en plats i A-truppen. Har du några tips eller saker som andra killar och tjejer kan ta med sig för att lyckas göra samma resa? Jag startade min innebandykarriär i Tvååkers IBK för att sedan gå över till Warberg under pojklagstiden. Något som varit viktigt för mig är att alltid känna sig motiverad för träningar, matcher och viljan att utvecklas. Under JAS åldern ca 17 år bestämde jag väl lite för att det var innebandy jag ville försöka satsa på. Men jag valde inte bort fotbollen som jag spelat sen jag var liten utan hade det som ett komplement till innebandyn. Jag tror man bara gynnas av att hålla på med mer än en sport i taget så länge de går. Sen givetvis är det mycket träning som ligger bakom och är det något tips som jag skulle vilja skicka ner till ungdomarna mer än att hålla på med flera idrotter så är det spontanidrotten. Att man själv eller kanske med kompisar sticker till fotbollsplan eller innebandyplan och lirar lite.

Hur tror du matchen slutar på lördag mot Visby IBK? Vi vinner med 6-5.

Tack för att du tog dig tid och lycka till på lördag! Det tackar vi för!

Läget i laget: Robin Westergren, Joakim Andersson, Alexander Andersson fortsatt skadade.

Matchen sänds på webben: https://visbyibkplay.solidtango.com/