Intervju Filip Kalentun

11 september 2017 15:05
Herr

Näste man på tur i vår intervjuserie med alla nyförvärv är den hårdföre backen Filip Kalentun. En yngling med meriter från det svenska U19-landslaget som lämnat moderklubben Lindås, och som nu istället kommer att ställs emot sina gamla lagkamrater!


Hej Filip och välkommen till Warberg! Hitflyttad från södra Göteborg, hur känns det hittills? - Jo allt har känts väldigt bra, fått ett bra välkomnande av alla i laget, ledarstaben och klubben.

Du kommer från seriekonkurrenten Lindås, hur tror du det blir att möta sin moderklubb? - Tror bara det blir kul, men det kommer säkert uppstå hets och vara tuffa tag men ser fram emot matcherna.

För den som inte sett Filip Kalentun spela, beskriv vad du är för typ och vilken innebandy du föredrar! - Jag är typen som gärna smäller på men gillar också finliret. På plan är jag lugn med boll och älskar att vinna.

Du har bildat backpar med Andreas Jonsson stora delar av försäsongen och ser ut att trivas bra, hur fungerar ert samarbete tycker du? - Vårt samarbete har fungerat bra tycker jag, vi pratar mycket och känner oss bekväma med varandra utanför planen vilket har visat sig och gjort samarbetet på planen enklare.

Om du själv får välja. Ett riktigt snyggt mål, en läcker assist eller en tackling över sargen. Vad väljer du och varför? - Oj, älskar ju att köra folk över sargen men även en läcker assist är ju fantastisk, det går tyvärr inte att välja mellan dom två.

Slutligen, du spelar med nr 68 på ryggen. Finns det någon särskild anledning? - Nej, 68 står egentligen inte för något speciellt, men om morsan frågar står det för att hon är född då…

Fakta Filip Kalentun Ålder: 19 Moderklubb: Lindås IBK Klubbfattning: Left

Kent Göransson om Filip Kalentun: ”Är en spelare som har alla möjligheter att lyckas med sin innebandykarriär. Han är bra i duellspel, hanterar bollen bra och har ett vasst skott. Det han har visat från sin backposition hittills bådar gott för framtiden”