Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

William Nordin klar för Warberg

7 maj 2024 11:00
HERR

Johan Astbrant plockar in ytterligare ett framtidsnamn från RIG Umeå. Juniorlandslagsmeriterade backen William Nordin är nämligen herrlagets nästa nyförvärv och gör tidigare presenterade Oskar Pettersson sällskap ner till västkusten.


Att hämta in högerfattade backar med juniorlandslagsmeriter direkt efter studenten har visat sig vara minst sagt lyckosamt tidigare. Andreas Grönli kom ju till Warberg 2021 med identiska förutsättningar och har på sina tre säsonger växt ut till en gigant och nyckelspelare för laget. Även om Nordin och Grönli skiljer sig åt i spelstil så går det ju hoppas på en liknande utveckling för lagets senaste förvärv!

18-årige William Nordin är uppväxt i Umeå och startade sin innebandykarriär i Röbäcks IF. Innan han kom in på riksinnebandygymnasiet 2021 kombinerade han spel i moderklubben med IBF Dalen, men flytten till Varberg och västkusten blir första gången han har klubbadress utanför Umeå. Nordin har varit lagkapten i klubblaget den senaste säsongen och har två U-19 landskamper samt ett SM-guld i Juniorallsvenskan som sina främsta meriter hittills.

Manager Astbrant ser många positiva egenskaper på plats hos sitt senaste nyförvärv.

-William har haft en väldigt fin utveckling under sina år på RIG. Han har redan samlat på sig ett par säsongers seniorinnebandy i Allsvenskan och även varit lagkapten vilket alltid är en nyttig erfarenhet. Som spelare får vi in en kille med bra skott och bra passningsspel vilket kommer ge oss ett bra hot från bakplan. Han är också en klok spelare med stort driv så jag känner att Warberg är ett perfekt nästa steg för honom i hans karriär.

Välkommen till Warberg William, hur känns detta?

-Tack så mycket! Det känns otroligt kul att bli en del av Warberg, jag känner mig ändå redo nu efter ett par år i Umeå att testa mina vingar i andra sammanhang. Såklart blir det många omställningar att förhålla sig till och det kommer säkert att ta sitt lilla tag innan man kommer in i det hela, men framför allt känns det bara roligt och är sjukt förväntansfull!

Hur har dina tankar gått nu när det var dags att lämna gymnasiet och hitta ny klubb?

-Först kändes det kanske lite stressigt, personligen tycker jag att det som finns runt om innebandyn är minst lika viktigt som det som händer på planen. Viktigt för mig är att det ska kännas bra med klubben och att det ska finnas bra förutsättningar som boende, jobb eller studier och liknande, samtidigt som man kan kombinera dessa delar och få det att fungera, och där har jag fått ett bra intryck av Warberg!

Vad vet du om Warberg som klubb och stad sedan tidigare?

-Som klubb vet jag att de tidigare var ett etablerat och starkt lag i högsta serien och att det är tillbaka dit man vill. Vet även att man är bra på att skapa förutsättningar för individerna i laget för att kunna bli så bra som möjligt. Är faktiskt inte superbra på Varberg som stad. Förutom att det är mindre än Umeå vet jag faktiskt inte så mycket ännu!

Uppväxt i Umeå och nu flytt till södra Sverige, det blir långt för familjen att hälsa på!

-Ja, verkligen det kan man säga! Har ju bott i Umeå i princip hela livet och nu blir det flytt ca 110 mil, snacka om omställning. Samtidigt tror jag faktiskt att mina föräldrar är ganska avundsjuka på att jag får det varmare än vad de får. Men såklart kommer det nog inte bli lika ofta som man hälsar på varandra, men man får väl ändå försöka ses när man kan.

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

-Som spelare tycker jag om att spela med mycket tempo, springer gärna mycket. Är inte världens starkaste man men skulle ändå säga att duellspel är en sak jag känner mig trygg i. Sen tycker jag att kunna bidra med poäng är sjukt kul också, det finns väl inget bättre än att själv kunna sjuta bollen och se den glida in i nätet!

Du har många tidigare skolkompisar som du kommer möta nästa säsong, är det någon du längtar lite extra efter att få trycka till i sarghörnen?

-Ser sjukt mycket fram emot att möta gamla vänner, vi alla står varandra otroligt nära. Men visst hade det varit roligt att tackla omkull målvakten Samuel Dolke, men det kommer alltid att vara med glimten i ögat.

Du lämnar spel i Allsvenskan för en nykomling i SSL, vad tror du blir viktigt för såväl dig som för laget att utveckla för att etablera er i högsta serien?

-Personligen behöver jag mestadels jobba på min fysik, det är ett helt annat klimat i SSL när det kommer till spelet med kropp och om jag ska kunna mäta mig med de bästa måste jag jobba på det. Men tror också att hela laget inklusive mig själv hade gynnats av att redan på träning spela med ett tempo och intensitet som kommer att krävas för att alltid bli bättre och för att kunna mäta sig med topplagen.

Slutligen, har du satt upp någon individuell målsättning och i så fall vad?

-Har inte riktigt någon målsättning ännu, såklart vill jag utvecklas så mycket jag kan som spelare och kunna bidra med allt jag kan. Men minst lika viktigt är att man får allt runt innebandyplanen att fungera.

Vi hälsar William varmt välkommen ner till sydligare breddgrader och skickar med ett stort grattis och lycka till kring kommande student!