Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Landslagsmålvakt nästa nyförvärv

4 maj 2024 11:00
HERR

Herrlagets nästa nyförvärv är en jagad målvakt från norska ligan. 23-åriga Nicholay Halvorsen heter han som ska ersätta Arvid Vonk mellan stolparna i Warberg kommande säsong!


Arvid Vonk meddelade manager Johan Astbrant tidigt att detta skulle bli hans sista säsong i karriären, och det har därför funnits gott om tid att hitta en ersättare av rang. Därför är det glädjande att nu kunna presentera den norska landslagsmålvakten Nicholay Halvorsen som klar för Warberg. Den storväxta målvakten hämtas in från Tunet IBK men kommer ursprungligen från vackra ökommunen Hvaler, havsgranne till svenska sidan och Strömstad. Trots att han bara är 23 år fyllda så har han redan hunnit med att representera sitt hemland i två världsmästerskap, 2020 och 2022. Det är därför heller ingen högoddsare om han får göra sitt tredje VM senare i år när VM spelas i Sverige och Malmö dit Norge kvalificerade sig via kvalspel.

Med sitt klubblag Tunet blev han alldeles nyligen norsk mästare, och i finalen som gick till straffar var Nicholay minst sagt avgörande då han förutom storspel i matchen räddade motståndarna Greåkers alla (!) straffslag. Nicholay har varit jagad av svenska SSL-klubbar tidigare, men förklarar att timingen att lämna hemlandet för ett utlandsäventyr var bättre nu.

-Ja, det som gjorde att jag tog steget nu är att det passade bättre för att få fortsätta mina studier, det har varit svårare att kombinera innan på grund av praktik och så där. Största delen av kommande år skall jag skriva magisteruppsats, och det kan jag göra på distans.

Vad fick dig att välja spel i just Warberg?

-Jag valde Warberg för att det känns som ett lag jag kommer passa i både socialt och spelmässigt. Sen har alla jag har pratat med om Warberg berättat hur seriös och ordentlig föreningen är. Dessutom har jag själv varit med på Warbergslägret i många somrar när jag var yngre och tycker om staden och föreningen!

Ja vad vet du om din nya klubb sedan tidigare, förutom Warbergslägret då?

-Jag känner att jag vet en del om Warberg från innan, jag har följt svensk innebandy i flera år och vet hur stor klubb Warberg har varit och fortfarande är. Sen vet jag att det är en klubb som önskat att komma tillbaka till SSL och stanna kvar, men också hur viktig föreningen är för folket i stan vilket jag tycker är jätteviktigt!

Det finns ju en landsman till dig i Andreas Grönli, hur mycket kontakt har du haft med honom innan ditt beslut?

-Jag har pratat en hel del med Grönli om Warberg och lite generellt. Jag har känt honom länge, vi gick ett år tillsammans på idrottsgymnasiet i Norge och jag har spelat i samma lag som hans äldre bror i flera år. Det att Andreas är i Warberg och samtalen vi har haft om föreningen och staden gjorde mig trygg på att Warberg var rätt plats för mig.

Du tar steget från Tunet och norska elitserien till världens bästa liga SSL, vad tror du de största skillnaderna blir för dig som målvakt?

-Jag tror definitivt den största skillnaden från Norge till SSL blir tempot i spelet, särskilt i pass-ningar. Sen har jag hört från många av de svenska spelarna som kommer till Norge att det är lite mer ”Hawaii-spel” i Norge, så det blir lite att anpassa sig till. Men i slutändan blir ju mitt jobb som målvakt fortfarande att stoppa bollarna från att gå i nät!

Om du skulle beskriva din målvaktsstil, hur skulle det låta?

-Min målvaktsstil vill jag säga grundar sig mycket i min storlek och att vara rätt positionerad. Jag tycker också om att vara aggressiv. Sen är jag är absolut inte färdigutvecklad, jag är bara 23 år gammal så jag kommer jobba hårt för att utveckla mig vidare till det bästa för laget och mig själv.

Avslutningsvis, hur ser planen ut närmsta tiden och när flyttar du till Sverige?

-Jag flyttar till Sverige precis efter sista examen, så planen är att komma till Varberg helgen 8-9 juni och direkt då börja träna med laget!

Manager Johan Astbrant är nöjd med sitt målvaktsförvärv och tycker att mixen av erfarenhet och utvecklingspotential är en spännande mix.

-Det känns väldigt roligt och spännande att få välkomna Nicholay till Warberg. Han kommer ju till oss som färsk guldmedaljör från Norge där han storspelade i finalen och inte släppte någon straff förbi sig., vilket var väldigt imponerande att se. I Nicholay får vi en stor och positionssäker målvakt som redan nu har samlat på sig stor erfarenhet av internationell innebandy, men som också är i en ålder där hans absolut bästa år ligger framför honom. Det ska därför bli väldigt spännande att få jobba med honom och se hans utveckling i vår miljö!

Vi säger varmt välkommen till Sverige och Varberg, Nicholay!