Vinst med 7-6 mot Craftstaden IBK!

25 februari 2018 18:10

Vi vinner med 7-6 efter förlängning där Anton Birgersson avgör med sitt tredje mål för kvällen!

En första period som Warberg styr matchbilden direkt från start där tempot är ganska lugnt. Craftstaden spelar ett lågt försvarsspel men Warberg flyttar bollen över stora avstånd som gör att de skapar fina skottlägen. 4.42 öppnar Simon Svensson målskyttet där han sätter dit ett friläge, framspelad av Oliver Olsson i en snabb spelvändning. Redan 54 sekunder senare så kommer även 2-0 genom Joel Birgersson efter ett långt anfall där bollen gick som på ett snöre Mattias Kongstad är det som hittar Joel med en fin diagonalpass. 3-0 kommer några minuter senare då återigen Mattias Kongstad är framspelare med en fin diagonalpass till Anton Birgersson. Warberg har även ett powerplay som inte resulterar i något mål, men ett par farliga chanser. 15.54 kommer en reducering av Craftstaden efter ett frislag där Albin Lundell bågar in och hänger dit den. En första period som Warberg kontrollerar spelet i och Craftstaden har svårt att komma till med något spel.

Craftstaden har fått igång fötterna lite bättre och skapar några halvfarliga kontringslägen i inledningen. Warberg fortsätter dock spela lugnt och metodiskt med bollen med långa anfall men Craftstaden försöker sätta lite mer press än i första perioden. I matchminut sju så gör Warberg två mål inom loppet av 18 sekunder! Johan Dahlqvist gör första genom en klassisk coast to coast löpning och hänger upp ett fint dragskott. Och det är Robin Blåberg som ökar på Warbergs ledning med ett fint dragskott i en spelvändning. Efter 11.32 kommer en reducering efter en fin kontring där Patrik Ekman är siste man på bollen och kan rulla in den. Här får Crafstaden lite luft under vingarna och känns lite hetare på planen. Men det är först när Joel Birgersson drar på sig en utvisning som nästa reducering kommer efter att bollen gått som på ett snöre genom Warbergs box och det är återigen Patrik Ekman som gör mål. Bara 39 sekunder senare kommer nästa reducering till 5-4 efter en spelvändning och Henrik Areskog kan sätt dit bollen i mål. Andra perioden kan summeras som att Craftstaden kommer in i matchen mer och har fått mer ordning på sitt försvarsspel.

Warberg matchar direkt från start i tredje perioden på två formationer för att få tag i matchen igen. Craftstaden har dock lite bättre fart på fötterna och efter 8.11 kommer kvitteringen till 5-5 genom Patrik Ekman som gör sitt tredje mål för matchen. Här känns det som att Craftstaden är åpå väg att ta över matchen. Men några minuter senare så tar Robin Blåberg ett snabbt frislag från hörnet och hittar Anton Birgersson i slottet som kan sätta dit 6-5! Spelet böljar lite fram och tillbaka där inget av lagen kan styra matchbilden riktigt. Efter 14.49 så kommer kvitteringen till 6-6 genom Simon Zetterling. Inga fler mål kommer de sista 5 minuterna utan match går till förlängning. Där kan Anton Birgersson avgöra med sitt tredje mål för kvällen efter fint förarbete av Robin Blåberg som stressar Craftstadens back och snor bollen.

Resultat, periodsiffror inom parentes: 7-6 (3-1, 2-3, 1-2, 1-0) Skottstatistik: 36-19 (13-4, 10-9, 10-4, 3-2 ) Utvisningar Warberg: U2 Joel Birgersson