Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför match med #29 Daniel Gunnarsson!

15 februari 2018 20:14
Herr

Återigen står en tuff match på schemat för herrlaget, då vi beger oss till Karlstad på söndag. Vi stämde av läget med Daniel Gunnarsson som inte får dom största rubrikerna i laget. Men gör alltid bra och stabila matcher samt bidrar med en hel del rutin med tanke på att han spelat i Warberg ända sedan 2008.


Det var en tuff match senast på hemmaplan mot Kalmarsund som slutade oavgjort. Var det ett rättvist resultat tycker du och hur summerade ni matchen i efterhand i laget? Kollar man till målchanser (20-20) så slutar resultatet rättvist. Klart vi ville haft tre poäng med oss men i det stora hela är vi ”nöjda” med vår insats.

Slutspurt på seriespelet med endast fyra omgångar kvar. På pappret inte klara för kval ännu, men det behövs inte många poäng till för att säkra en playoff plats. Är känslan att ni löser detta eller är ni oroliga för att missa? Vi har hittills gjort en stabil säsong och nivån på träningarna har växlat upp. Så länge vi kan hålla uppe tempot och kvalitén på matcherna och träningarna, kommer vi att spela kval.

Avslutning är tuff där ni möter 3 av lagen som slåss om en playoff plats. Känns det bättre att ha de bästa lagen som motståndare eller hade du önskat att det var bottenlagen ni mötte? Att vi har topplagen kvar i sista omgångarna är bra. Då varje match kommer vara ett krig om placeringar i toppen så kommer man få en skön playoff-känsla.

Du är en av trotjänarna i laget och varit med ända sedan 2008 i Warberg IC med många olika spelartrupper. Hur känns årets version av Warberg? Är det ett lag som är redo för at ta klivet tillbaka till SSL redan i år? Vi är ett ungt lag med hungriga spelare som varje dag vill bli bättre och utvecklas. Tycker många av spelarna i vår trupp har tagit jättekliv i år. Vi har både rutin och mycket vilja i laget så jag tror att vi är redo för ett eventuellt spel i SSL.

Du har aldrig fått de stora rubrikerna genom åren, men har alltid varit en stabil spelare som jobbar mycket i det tysta. Vad är dina styrkor på planen tycker du själv? Alltid svårt att sätta styrkor på sig själv. Men jag tror att jag gör mina medspelare bättre och är bra på att driva upp tempot i en match.

Nu spelar du i första formationen som center. Vad är din roll i den formationen bakom poängspelarna Mattias Kongstad och Anton Birgersson? Min roll i första formationen är lite av en balansspelare. Styra forwardsen framför mig och städa bakom dem. Se till att Birgersson/Jesper och Kongstad kommer in bra i matcherna och att sätta de i så bra lägen som möjligt.

Karlstad följde med oss ner från SSL till Allsvenskan i år. Förväntningarna var höga på Karlstad inför säsongen och att de tillsammans med oss skulle ligga i toppen. Men de har gått lite knackigt och ligger just nu på 6:e plats. Men bara två poäng bakom 3:e platsen. Är du förvånad att det inte hängt med oss i toppen? Som du säger så har de bara 2 poäng upp till en 3:e plats. Efter att ha mött alla lagen en vända så är jag inte förvånad. Det är bra lag med i serien och många lag som slåss för kvalplatserna i de sista omgångarna.

Nu väntar en tuff bortamatch mot Karlstad på söndag som vi slog på hemmaplan med 7-5. Vad kan vi vänta oss för matchbild där? En fysisk match. Kommer vara mycket känslor och fin innebandy. Kongstad bjuder på lite innebandygodis och Jesper gör sitt första hattrick!

Hur tror du matchen slutar på söndag? Vi vinner med 6-5.

En sista fråga. Har du några speciella rutiner inför match som du måste göra? ”NHL On The Fly” är ett måste på morgonen. Annars har jag inga speciella matchrutiner.

Tack för att du tog dig tid och lycka till på söndag! Tack!

Läget i laget: Alexander Andersson och Joakim andersson missar pga sjukdom/skada. Eventuellt är Anton Birgersson tillbaka i spel igen.