Herrarna vände till seger!

10 februari 2019 19:51

Herrarna studsade snabbt tillbaka till vinnarspåret efter senaste omgångens förlust. Idag besegrade man Craftstaden med 8-5 efter att ha avgjort matchen i sista perioden.

Matchen mot Craftstaden blev målmässigt jämnare än vad den borde ha blivit. Warberg förde matchen från början till slut, men det stora bollinnehavet resulterade också i flertalet kolossala bjudningar till effektiva gäster.

Detta visade sig allra mest i första perioden, där Craftstaden vid tre av sina fyra mål fick bollen helt till skänks av hemmaspelare. Det nonchalanta passningsspelet kombinerat med alldeles för slapphänt försvarsspel var den enda anledningen till att Craftstaden kunde gå till pausvila i ledning med ett mål.

Till andra akten var koncentrationen högre, men det dröjde till den tolfte minuten innan Mattias Kongstad kvitterade efter en magnifik diagonalpassning från Anton Birgersson. Warberg var bättre, men saknade det där lilla extra i avgörande lägen samtidigt som Simon Lööf i bortamålet spelade bra.

Tredje perioden startade ur Warbergs-ögon på bästa sätt när Craftstaden passade på att bjuda tillbaka med ett felpass i egen zon. Tyvärr för gästernas del hamnade bollen hos Robin Blåberg som var distinkt och placerade 5-4 hårt intill stolpen, otagbart för Lööf. Lagen sköt sedan varsitt mål, innan de sista tre minuterna skulle bli avgörande. För just när Craftstaden skulle börja planera för timeout och kvitteringsjakt, kom Johan Dahlqvist som skjuten ur en kanon på bortre stolpen och förvaltade Mattias Kogstads öppnande passning från andra kanten på bästa sätt. "Dala" stötte in 7-5 och många hemmafans andades ut.

Trots powerplayspel och uttagen målvakt lyckades inte Craftstaden komma närmre, istället fick Daniel Gunnarsson sätta punkt för tillställningen genom att promenera in med bollen i det öppna målet och spika slutresultatet till 8-5.

Tre nya poäng ett faktum, men av prestationen finns mer att önska! Segern gör att Warberg behåller försprånget på sju poäng ner till andraplacerade Strängnäs. Sex omgångar återstår av seriespelet.