Söndag
24 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Fredag
15 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Onsdag
27 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Söndag
07 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Tisdag
23 Apr 1 match
Lördag
21 Sep 1 match
Onsdag
25 Sep 1 match
Lördag
28 Sep 1 match
Söndag
29 Sep 1 match
Fredag
04 Okt 1 match
Söndag
06 Okt 2 matcher
Torsdag
10 Okt 1 match
Söndag
13 Okt 2 matcher
Tisdag
15 Okt 1 match
Söndag
20 Okt 1 match
Torsdag
24 Okt 1 match
Lördag
26 Okt 1 match
Hemma
Lerum
LER
Borta
Warberg
WIC

Toppen mot botten när herrarna gästar Lerum

13 november 2018 20:17

Imorgon onsdag är det dags för herrarna att spela sin sjunde seriematch för säsongen när man gästar nykomlingen Lerum. Räkna med ett segersuget hemmalag, Lerum har fått en tuff inledning på säsongen med endast en seger på de sju inledande omgångarna.


Det är med andra ord vitt skilda förutsättningar inför matchen. Lerum slåss med näbbar och klor i botten, och vill såklart börja plocka poäng för att inte halka efter lagen ovanför nedflyttningsstrecket. Warberg å sin sida leder serien, är obesegrade, och siktar såklart på att hålla nollan i förlustkolumnen intakt. För två av Warbergs spelare blir det en speciell match. Johan Dahlqvist och Vidar Tirén, som båda har representerat de röda, möter för första gången sina forna lagkamrater sedan man lämnade klubben 2017 respektive 2018. Vi tog oss därför ett kort snack med Vidar, som anslöt till Warberg från Lerum i somras.

Dags att möta din förra klubb Lerum, känslorna inför det?

Fantastiskt roligt att äntligen möta Lerum. Jag hade två fina år där och har kompisar kvar i laget som jag gärna möter i valfritt sarghörn. Det är också en bra förening som har engagerade supportrar och många duktiga funktionärer som skapar en härlig atmosfär som jag ser framemot imorgon!

Du som kan laget bäst, vad är deras styrkor?

Det är framförallt försvaret där de ofta ligger bra i sina positioner och kan komma på vassa kontringar. Sedan är deras kollektiv en styrka, de är bra på att jobba tillsammans och håller sig till sin gameplan. Är Fredrik Bäckman på spelhumör får man såklart hålla igen fötterna för annars kan man åka på någon tunnel!

Sex seriematcher spelade för egen del i Warbergs tröja, berätta om dina tankar så här långt?

Tycker vi har kommit igång bra, femmorna kompletterar varandra bra och laget blir bättre för varje match. Vi har ännu inte lyckats få till en match där vi spelar bra genom 60 minuter och när vi gör det blir det åka av! För egen del har det gått OK, jag trivs riktigt bra i femman och börjar snart lära mig hur Kim Clemedtson vill ha bollarna. Jag skulle vilja peta in något poäng mer men det kommer nog i framtiden.

Vad är de stora skillnaderna på dina två tidigare säsonger i Lerum kontra nu?

Med all respekt för Lerum så är detta på en helt annan nivå. Träningsmängden är högre och det är helt andra förutsättningar när klubben har en egen hall enbart för innebandy. Organisationsmässigt är det en SSL-klubb och nu är det bara att lösa den lilla sportsliga biten också.

Warberg ligger obesegrade i toppen, Lerum näst sist. En match som bara kan sluta på ett sätt, eller?

Man kan säga såhär: Lerum har aldrig tappat poäng i Estrad och jag har aldrig tappat poäng i Estrad. Någon svit ska brytas och det är då inte min!

Vi tackar Vidar för intervjun och önskar stort lycka till!

Kent Göransson rapporterar att alla spelare i truppen är tillgängliga för spel, vilket innebär en angenäm uppgift att plocka ut vilka som skall starta.

Matchen startar kl 20.00 i Estrad Arena i Alingsås. Notera spelplatsen. För er som inte har möjlighet att ta er dit så sänds matchen som vanligt på www.innebandyallsvenskan.tv