Söndag
27 Okt 1 match
Söndag
03 Nov 2 matcher
Måndag
11 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 1 match
Söndag
17 Nov 1 match
Onsdag
20 Nov 1 match
Fredag
22 Nov 1 match
Lördag
23 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 1 match
Onsdag
27 Nov 1 match
Söndag
01 Dec 1 match
Onsdag
04 Dec 1 match
Torsdag
12 Dec 1 match
Onsdag
18 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 1 match
Söndag
22 Dec 1 match
Söndag
29 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 2 matcher
Måndag
06 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Torsdag
16 Jan 1 match
Fredag
17 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Tisdag
21 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match

Inför Växjö borta!

27 november 2019 10:18
Herr

Herrlagets täta matchschema rullar på och det är ikväll dags för den fjärde matchen på elva dagar. För motståndet står tabellsjuan Växjö IBK!


Tretton omgångar är spelade och Warberg har nu mött alla lag varsin gång. Ikväll vänder alltså serien och man tar sig an premiärmotståndet Växjö IBK, men denna gång på bortaplan.

Växjö har spelat slutspel sex säsonger i rad, och även om man för tillfället inte är riktigt nära topp fyra i serien så är det en riktigt tuff bortamatch som väntar. Från premiärmatchen för nästan exakt två månader sedan minns vi att Warberg mycket väl kunde ha tagit poäng, kanske till och med vunnit. Men 3-1 ledningen från den första perioden åts sakta men säkert upp och Växjö vände och vann till slut med 6-4 efter att deras poängbästa spelare, Andre Andersson, avgjorde med drygt sex minuter kvar.

Efter det har Växjö blandat och gett ganska friskt. Man har ett par skalper i form av vinster mot topplagen Pixbo och Mullsjö, men också ett par förluster mot till exempel Höllviken och Linköping som man nog gärna hade varit utan. För tillfället ligger man alltså på sjundeplats i tabellen, men både Kalmarsund och Helsingborg ligger dem i hasorna.

Växjö har haft lite problem med skador under säsongen, och i premiärmatchen saknade man flera av sina nyckelspelare. Några av dessa är tillbaka i spel nu och lär finnas med på planen ikväll. Håll koll på Markus Jonsson, Johan Roos, Andre Andersson och Jesper Sankell, dessa herrar är mycket av lagets hjärta och lungor. Dessutom har nyförvärvet från Lagan, målvakten Erik Svensson, spelat förtroendeingivande på slutet och tagit över (?) rollen som förstaval framför framtidsnamnet Viktor Kastengren.

Om Växjö får bestämma matchbild så blir det troligen en match med hög fart, mycket dueller och heta känslor. Hemma i Fortnox Arena lär man inte göra något undantag för detta, så räkna med en händelserik och underhållande tillställning!

I Warberg saknas Philip Subiabre efter den tackling han fick borta mot Storvreta. När han är tillbaka i spel är i skrivande stund oklart, men Kent Göransson räknar inte med honom i spel på åtminstone ett par veckor. I övrigt är alla friska och krya, och även Max Källerteg som vi skrev om igår finns tillgänglig för spel. Om han kastas rakt in i hetluften får vi svar på ikväll!

Matchen startar 18.30, och är du inte på plats i Växjö sänds matchen på SSL Play.

Länk till den sändningen hittar du här!