Fredag
05 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Torsdag
18 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 2 matcher
Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Nyheter i herrlagets ledarstab!

17 maj 2023 14:00
HERR

Precis som i spelartruppen sker det också vissa förändringar i herrlagets ledarstab. Två nya ansikten tillkommer i form av Andreas Wahman och Magnus Svensson. Detta som ett led i att fortsätta att utveckla det egna spelet och de egna spelarna.


Herrlagets manager Johan Astbrant har tillsammans med övrig ledarstab och spelartrupp, som alltid, gjort en utvärdering av föregående säsong och av den dragit vissa slutsatser för fortsatt utveckling av verksamheten. Ni har tidigare kunnat läsa om en hel del förändringar i spelartruppen, och nu sker det också förändringar i ledarstaben i form av två nytillskott samt en rollförändring.

Andreas Wahman kliver in som ny assisterande tränare. 48-åringen från Örebro har en lång och gedigen erfarenhet från sporten som både spelare och ledare i klubben. Han kom till Warberg 2001 och var bland annat lagkapten i den Warbergs-upplaga som vann både SM-guld och Europacup-guld 2005 och 2006. Därefter blev det en flytt till Gotland där han rundade av spelarkarriären med tre säsonger i Visby IBK innan han sadlade om och blev tränare i Endre IF. 2011 var han tillbaka i Warberg, då precis som nu i rollen som assisterande tränare i herrlaget, men det är främst på damsidan han har gjort sig ett namn under många år. Han har haft rollen som både huvudtränare och sportchef i klubbens damlag under fem år. Sin senaste arbetsuppgift i klubben är dock från föregående säsong då han var akademichef, en roll han nu lämnat över till Vidar Tiren, som vi tidigare har kommunicerat. Vid sidan av sina uppdrag i klubben är han dessutom ansvarig för PS-gymnasiets NIU-utbildning med inriktning innebandy. Wahman själv är spänd av förväntan på sin nya roll och ser med tillförsikt fram emot att bli en del av herrlagets stab.

-Ja, jag fick frågan för en tid sedan och behövde väl inte fundera särskilt länge innan jag tackade ja. Timingen för uppdraget passade perfekt då förra årets uppdrag som ansvarig för akademiverksamheten har snurrat i gång på ett fint sätt, så bra läge att lämna över det till Vidar, samt att det ungdomslag jag varit med och tränat kliver in i akademiverksamheten till nästa säsong. Sedan lockades jag av att återigen få jobba på elitnivå med den miljö som finns där. Tror det kan bli en bra ledarstab där våra olika styrkor förhoppningsvis kan leda till att vi utvecklar laget men också individerna.

Utöver Andreas Wahman är också snart 40-årige Magnus Svensson klar som hjälptränare. Med 14 säsonger som spelare i herrlaget och en meritlista innehållande bland annat tre SM-guld, två VM-guld och utmärkelsen till världens bästa spelare 2008 så är det såklart ingen överdrift att säga att det är ett minst sagt meriterat namn i innebandykretsar. Svensson provade på tränarrollen under en säsong som huvudtränare för Warberg IBF i division 1, men har också under många år tränat sina två döttrars lag i klubben. Nu är tanken att han skall bidra främst med sin erfarenhet som spelare och då vara en extra hjälp för lagets forwards. Med 475 gjorda mål i SSL bör det finnas en hel del knep att lära ut!

-Jag kliver in i detta uppdrag med stora förhoppningar om att kunna vara med och bidra till något som slutar med att Warberg återigen blir ett SSL-lag. Jag och Wahman har genom åren pratat om att det hade varit kul att göra något i innebandyväg tillsammans och när Astbrant hörde av sig så gick allt fort, och nu står vi här redo att köra ihop alla fyra, spännande minst sagt! Ser fram emot nerven som man får genom att ha med elitidrott att göra, den har jag saknat. Det finns några grejer som jag kommer lägga extra fokus på och det är ju ingen hemlighet att jag gillar offensiv planhalva mest och det som sker där. Sen har det ju hänt väldigt mycket sedan jag slutade men jag vet fortfarande vart målet står. Kravställning, roller, utveckling, vinna är också fokusområden som kommer prägla mitt sätt att vara samtidigt som jag själv behöver lite tid för att hitta min roll i staben och var jag skall lägga mest kraft och inte, säger Magnus Svensson om sin nya roll.

Ludwig Bengtsson som haft rollen som assisterande tränare bredvid Johan Astbrant under två års tid blir också han kvar i staben, men med lite nya arbetsuppgifter på bordet. Ludwig kommer utöver sitt arbete i herrtruppen också att vara huvudcoach för JAS-laget, och syftet med detta är att skapa ett närmre samarbete mellan dessa två lag och förbereda kommande elitspelare på ett bättre och tydligare sätt.

-Det känns kanon och med detta visar föreningen vilka enorma resurser vi lägger på de sportsliga förutsättningarna. För egen del behöver jag växla om till ett huvudansvar för att applicera och forma det jag lärt mig de senaste fyra åren som assisterande tränare i Warberg och Lerum. Detta kommer på sikt bidra med att jag kommer att samla på mig ännu fler erfarenheter som i sin tur ska bidra till innebandyns utveckling i Warberg längre fram. Att få jobba med unga spelare och skapa en tydlig brygga från vår akademi till elitlag är avgörande för att på sikt bli ännu mer självförsörjande. Det känns rätt i magen och jag är mycket förväntansfull på kommande säsong!

Manager Johan Astbrant avslutar och knyter ihop säcken genom att resonera kring att det finns två viktiga delar i omorganisationen, och syftet med dessa.

-Först och främst handlar det ju om att vi som förening skall ta nästa steg i den process som vi befinner oss i. Genom att skapa Ludwigs roll får vi en tydligare brygga mellan a-laget och vår juniorverksamhet, och i slutändan handlar det såklart om att vi vill bli bättre på att få upp egna spelare till elitverksamheten. För att lyckas bättre där behöver vi samköra till exempel träningsmetodik för att göra våra unga spelare mer redo för det som väntar på elitnivå. Där kommer ”Ludde” passa utmärkt eftersom han är duktig på att jobba med de yngre spelarna och har rätt kunskaper för att applicera det. Det andra är att vi vill accelerera den individuella utvecklingen på våra spelare i a-laget, och för det behövs fler ögon och spetskunskaper i staben. Det tycker jag att vi får in i Wahman och Svensson som känns väldigt spännande. Wahman har ju lång erfarenhet som ledare och även väldigt kloka tankar kring spelet i sig. Med Svensson får vi in en kravställare som har varit med på yttersta nivå som spelare väldigt länge, och han har mycket detaljer för individen som han kan lära ut. Hans fokus kommer främst ligga på att försöka göra alla spelare lite bättre individuellt för att på så sätt få ut mer av laget.