Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Nykvarn
NYK

Inför kvalmatch 1- Nykvarns IBF

2 april 2023 09:30
HERR

Ikväll börjar sista steget i SSL-kvalet med match 1 mot Nykvarns IBF! Båda lagen är tre segrar från avancemang, här är förutsättningarna inför matchserien!


Efter att Warberg slog ut Partille i Playoff 1 med 2-0 i matcher har man fått tio dagars matchledigt för att ladda batterierna inför det sista steget i kampen om en plats i SSL. Manager Astbrant och assisterande tränaren Ludvig Bengtsson gav truppen tre dagars ledighet innan man var tillbaka för den sista fasen av säsongen. Nu väntar en högintressant matchserie i bäst av fem mot norra Allsvenskans serietvåa Nykvarns IBF. Det lag som vinner tre matcher spelar i världens bästa innebandyliga, SSL, nästa säsong. Som seriesegrare är det Warberg som har hemmaplansfördel och därmed inleder och avslutar hemma, om så krävs.

Så här säger Johan Astbrant inför match 1

-Vi har haft lite sjukstuga i truppen, så vi vet inte idag (lördag) hur vi formerar laget riktigt imorgon. Vi hoppas såklart att alla är redo för match men vi får avvakta till matchdagen för att se status på de som varit sjuka. Annars ska det såklart bli jäkligt spännande att få komma igång, det är många som gått och längtat efter detta. Det känns lite mer avslappnat och är en skönare feeling i truppen inför detta än inför playoff 1 mot Partille som var mer av ångest. Vi har haft bra träningar sedan vi slog ut Partille så känslan i truppen är bra. Vi möter ett riktigt bra lag i Nykvarn som inför säsongen var skyhöga favoriter att ta steget upp i och med sin satsning och värvningarna av Ahren och co. I seriespelet har de varierat lite i prestation och resultat medan de i Svenska cupen slog ut Linköping som spelade SM-kvartsfinal nyligen och sedan gjorde två bra matcher mot Storvreta. Så det är inget tal om att det är ett väldigt bra innebandylag vi möter. För publiken tror jag det kan bli en fartfylld innebandy med två lag som vill framåt och sätta fart på matcherna. Vi kan förvänta oss ett motståndarlag som spelar lite olika med sina formationer så för vår del handlar det väldigt mycket om att vara beredda på att hitta nya lösningar byte för byte och att vara förändringsbenägna under matchens gång, samtidigt som vi håller oss till vår egen plan och förlitar oss på att alla gör sitt.

Vill du läsa lite mer om Nykvarn så finns det mer info i denna artikel från förra helgen!

Så här ser du matchen

Live i Sparbanken Wictory Center- Biljetter köper du här Sittplats slutsålt men ståplats finns!

Streama på Aftonbladet Plus- Länk till sändningen här

För alla som skall gå på matchen så kan vi varmt rekommendera att gå till Sparbanken Wictory Center i tid och besöka vårt mattält från Warbergsspelen innan matchen. Där serveras det grillade hamburgare, korv och annat gott!