Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Träslövsläge-talang till Warberg!

5 maj 2023 15:00
HERR

Warberg har gjort klart med Träslövsläges lovande 18-åring Hugo Vinberg. En löpstark center/back som i många år tillhört de allra främsta i sin ålderskull i Halland och som nu får chansen på allsvensk nivå!


Warbergs andra nyförvärv till herrlaget är också han en kille från trakten. Tidigare i veckan presenterades ju Pontus Reinholdsson med Glommen som moderklubb, och nästa spelare kommer också han söderifrån, men bara knappa halvvägs till Glommen. Att hitta lovande unga spelare i närområdet som inte redan spelar i Warberg hör inte till vanligheterna för manager Johan Astbrant, och därför är det såklart extra roligt när det händer!

Hugo Vinberg är fostrad i grannklubben Träslövsläge IF och har i många år tillhört en av de bästa spelarna i sin ålderskull födda 2004. De senaste två säsongerna har han spelat i såväl Juniorallsvenskan som seniorlaget i moderklubben Träslövsläge, och dessutom via dubbellicens representerat Vinbergs IBS i division 2 och nu senast division 1. Hela 45 matcher har han på kontot under fjolårssäsongen i de båda klubbarna och i poängkolumnen kan vi notera 63 poäng fördelat på 30 mål och 33 assist. Starka siffror för en spelare som främst håller till lite längre bak i banan som back eller center.

I Hugo Vinberg får Warberg främst in ett spännande framtidsnamn som med rätt utveckling kan bli en fullfjädrad elitspelare. Men han har också egenskaper i form av sin snabbhet och förmåga att löpa över stora ytor som redan är på hög nivå, så kan han acklimatisera sig till det högre tempot i spelet med boll så finns alla möjligheter att han spelar allsvenskt redan i höst.

Johan Astbrant om värvningen av Vinberg:

-Ser man det ur ett större perspektiv så är det såklart positivt att vi kan locka de bästa unga spelarna till oss i Warberg. Våra grannklubbar gör ett oerhört arbete med att fostra dem i unga år och när man börjar närma sig junior och tidig seniorålder så skall såklart Warberg vara ett bättre alternativ för dem att nå sin fulla potential. Hugo är ju en av de bästa i sin ålder härifrån och har spelat seniorinnebandy i både division ett och två under säsongen och gjort flera intressanta prestationer tycker jag. Han är en genombrottsspelare med boll som löser pressade situationer bra med sin snabbhet och sitt driv. Men det kanske viktigaste är att han har glöden och viljan till 100%. Man kan se att han tar sin idrott på allvar och är på varje träning och match med en vilja att bli bättre och som gillar att träna hårt. Det är en förmåga som jag tror kommer att ta honom långt och det ska bli väldigt spännande att få honom till oss och följa hans utveckling närmsta tiden.

Hugo själv är nöjd över valet och menar att det är lite av en dröm som slår in.

-Det känns såklart jätteroligt! Jag har varit och kollat på Warbergs matcher sedan jag var liten och har alltid velat spela där, så när jag väl fick chansen var att ta klivet blev valet enkelt. Det kommer såklart vara ett stort steg att gå från division ett och två till att spela i ett topplag i Allsvenskan, men samtidigt tror jag att det är ett bra val för min egen utveckling.

Vad har du för målsättning med din innebandy både långsiktigt och kommande säsong?

-Långsiktigt är målet att spela så högt upp som möjligt och helst i SSL vilket jag tror alla som spelar innebandy strävar mot att göra. Kortsiktigt är mitt personliga mål att slå mig in i laget och få så mycket speltid som möjligt. För laget är självklart målet att ta steget upp till SSL.

Hur väl känner du till ditt nya lag sedan innan?

-Jag har kollat på alla matcher jag har kunnat de senaste åren så jag har hyfsad koll på laget. Det är ett lag som gillar att spela med hög press och äga mycket boll vilket jag tror kommer passa mig som spelare.

Du kan ju spela på flera positioner på banan, var spelar du helst och varför?

-Om jag måste välja en position så är det center. Det är där jag har spelat mest och på den position som jag tycker att jag får ut mina styrkor bäst.

Ja, vilka är dina styrkor som du ser det och vad känner du att du behöver utveckla mest för att slå dig in och få speltid?

-Jag skulle säga att mina styrkor är min löpstyrka och fart med bollen. För att kunna etablera mig på allsvensk nivå behöver jag jobba med att fatta snabbare beslut hela tiden och komma in i tempot eftersom det är betydligt högre än vad jag är van vid. Man får mycket mindre tid med bollen högre upp i serierna. Den fysiska delen och då främst styrkan behöver jag också jobba på.

Vad ligger bakom denna enorma löpstyrka?

-Bra fråga! Framför allt tror jag det är medfött, mina systrar är också väldigt löpstarka så vi får väl tacka mamma och pappa för det. Sedan har jag alltid tränat mycket både fotboll och innebandy och sprungit en del själv, så det har säkert hjälpt till lite också.

Slutligen, vad ser du fram emot mest just nu?

-Just nu ser jag mest fram emot att träffa alla spelare i laget och komma igång med träningarna så vi kommer väl förberedda till ett fullsatt SWC när serien drag igång!

Varmt välkommen till Warberg Hugo!