Söndag
29 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Fredag
17 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Tisdag
21 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
26 Sep 1 match
Söndag
27 Sep 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Söndag
04 Okt 1 match
Fredag
09 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Söndag
11 Okt 1 match
Söndag
18 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Söndag
25 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Lördag
07 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Torsdag
12 Nov 1 match
Lördag
21 Nov 2 matcher

Jonas Gustafsson ny tränare för Warberg

17 mars 2020 08:46
Herr

Warberg har gjort klart med Kent Göranssons ersättare som tränare för klubbens herrlag! Det blir 36-årige Jonas Gustafsson från Varla IBK som får förtroendet att tillsammans med Anton Drake leda laget kommande säsonger.


Att Kent Göransson gör sin sista säsong som herrtränare för Warberg blev officiellt för drygt en vecka sedan. Nu står det klart vem som tar Göranssons plats i båset och det utmanande uppdraget att ta herrlaget tillbaka till SSL.

Från och med 1 maj heter herrlagets nya tränare Jonas Gustafsson, senast huvudtränare i Varla IBK:s herrlag i division 1.

Gustafsson har arbetat som tränare de senaste tio åren där hans första tränaruppdrag var i Kungsbacka-klubben Sandö säsongen 2010/2011. Därefter har han verkat i Pixbo Wallenstam under fem säsonger, bland annat som assisterande tränare i både herr och damlag i SSL.

Säsongen 2017/2018 tog han över moderklubben Varlas herrlag i division 2, och har gjort en imponerande resa upp till division 1 och ända till Allsvenskt kval förra säsongen.

Nu får han alltså pröva vingarna som huvudtränare på Allsvensk nivå, vilket han tänker så här om:

-Det känns väldigt roligt och inspirerande, och jag tror att den stora nivåskillnaden mellan serierna ger mig spännande utmaningar rakt över i alla delar av tränar och ledarskapet. Jag har sett en hel del matcher med Warberg under säsongen och tycker mig ha ganska bra koll. Men samtidigt har jag stått på utsidan av en dörr och tittat in igenom ett nyckelhål, så jag ser fram emot att lära känna spelare och övrig stab för att lägga en plan för, till att börja med, försäsongen.

Av det du sett hittills, ser du saker direkt som du vill förändra eller förbättra?

-Jag har såklart ideer för spelet som jag kommer att vilja prova, men det blir ett pussel vi får lägga tillsammans framöver. Det jag har sett är ett sammansvetsat lag som arbetar hårt för varandra i 60 minuter, och ett lag som spelat många jämna matcher. Jag vill se ett aktivt försvarsspel likt det vi såg hemma mot Falun senast, till exempel.

Om du får beskriva dig själv för alla nyfikna Warbergare, vad vill du skall känneteckna ditt lag?

-Som person är jag nyfiken och öppen. Jag tror på ett inkluderande ledarskap och motiveras av utveckling. Jag är övertygad om att kulturen utgör grunden för att bygga prestationer och uppnå resultat. För mig är viktiga ingredienser i en bra kultur en hög ambitionsnivå, en stark tro, en miljö där man kan vara sig själv, vara med och påverka, tävla och där vi sätter fokus på det positiva. När det gäller själva spelet vill jag att mitt lag har bollen så mycket som möjligt och spelat ett intensivt anfallsspel. Som jag nämnde vill jag också se ett aktivt försvarsspel, dels för att äga boll men också för att det fortfarande görs flest spelmål genom spelvändningar i innebandy.

Sportchef Kimmo Eskelinen säger så här om rekryteringen av Jonas Gustafsson:

-Mitt i en ganska turbulent tid är det väldigt positivt att vi har tillsatt en nyckelposition så här tidigt. Vi har haft en dialog med Jonas under lång tid, och jag tycker att vi har en samstämmig syn på hur vi vill göra Warberg bättre tillsammans framöver. Jonas har utvecklat Varla på ett väldigt fint sätt med en tydlig struktur i spelet, och det ska bli spännande att se hans ideer på en högre nivå. Tycker det känns fräscht och hungrigt med honom och Anton i båset nästa säsong, det är två kloka människor med relativt jämförbara bakgrunder som jag tror kommer att växa ihop med laget!

Jonas Gustafsson tillträder sin tjänst 1 maj, men kommer att smygstarta sitt uppdrag under april månad.