Söndag
12 Jan 1 match
Torsdag
16 Jan 1 match
Fredag
17 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Tisdag
21 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 2 matcher
Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Rasmus Blomberg klar för Warberg!

18 maj 2019 10:09
Herr

Herrlaget har gjort klart med sitt andra nyförvärv inför återkomsten till SSL! Från division 1-laget Herrestad hämtas vänsterforwarden Rasmus Blomberg.


Herrlagets senaste nyförvärv heter alltså Rasmus Blomberg och kommer ursprungligen från Örnsköldsvik. 23-åringen som för ett år sedan flyttade till västkusten och Uddevalla för att prova på något nytt blir en rak ersättare till Axel Körberg som lämnar truppen (se separat artikel). Blomberg spelade den gångna säsongen i division 1 med Herrestad där han spelade 22 matcheroch gjorde 55 poäng, fördelat på 30 mål och 25 assist. Innan flytten till Uddevalla spelade han två säsonger i division 1 med Örnsköldsvik, där det blev 69 poäng. Med andra ord en poängstark spelare som nu får chansen att bevisa sina färdigheter på högre nivå.

Kimmo Eskelinen, sportchef, kommenterar Blomberg så här:

Jättespännande att få hit Rasmus, vi har fått goda vitsord om honom och jag har fått ett bra intryck av honom när han har varit här och tränat med oss. Hans styrkor på planen är hans fina handleder kombinerat med hans rörelsemönster, där han ofta hittar rätt ytor. Som alltid med spelare från lägre divisioner blir det inledningsvis en tuff omställning, men vi ska ge honom tid att växa in i det här! Dessutom väldigt skönt att vi snabbt kunde få klart med en ersättare till Axel Körberg.

Rasmus Blomberg själv säger så här om steget från division 1 till SSL:

Framförallt sjukt roligt och utmanade! Kommer ju som sagt från spel i division 1 så det är lite nivåskillnad mellan serierna, men det ser jag som en rolig utmaning som jag är villig att ge allt för! Sjukt kul att det var just Warberg som hörde av sig, det känns som att det är en förening som ständigt vill ta nya kliv och utveckla unga spelare. Så det är riktigt inspirerande!

För de som inte känner till dig, vem är du?

Jag är en 23-årig grabb från Örnsköldsvik i Norrland. Jag skulle säga att jag är en lugn och skötsam person som egentligen inte gör så mycket väsen av mig. Gillar att spela golf eller typ fiska på sommaren, åka skidor eller skoter på vintern.

Så vad hoppas du tillföra Warberg?

Jag hoppas att jag ska kunna tillföra laget poäng och ett hårt arbete! Jag skulle själv säga att jag är en person som gör allt för laget i alla lägen oavsett vad det står på resultattavlan. Förhoppningsvis några goa avgörande passningar eller dribblingar också.

Vad vet du om Warberg sedan tidigare?

Jag har egentligen inte så stor koll på Warberg, det jag vet är att efter en massa år i högsta ligan och en sväng i Allsvenskan så är de återigen tillbaka! Även att det finns ett gäng namnkunniga personer i föreningen som har ett antal matcher på nacken, som utåt sett ses som legendarer inom svensk innebandy. Det är sjukt roligt att man får äran att spela i den föreningen!

Precis efter påskriften, vad ser du mest fram emot nu?

Just nu ser jag mest fram emot att installera mig ännu mer i staden och lära känna killarna i laget då jag ännu inte bor i Varberg! Sen ser jag såklart fram emot en säsong i högsta ligan och att få spela mot de bästa spelarna!

Vi hälsar Rasmus varmt välkommen till Warberg, och ser fram emot att se honom spela i Sparbanken Wictory Center i höst!

Rasmus kommer att spela med tröja nr 17.