Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Organisationsförändring runt herrlaget.

15 november 2021 12:45
HERR

Warberg är inne i en organisationsförändring där flera roller i verksamheten görs om. Som en del av förändringen i organisationen kring herrlagets verksamhet kommer Johan Astbrant att den 1 december tillträda rollen som Manager för herrlaget.


Warberg IC strävar efter att åter bli ett lag i den absoluta toppen i innebandy-Sverige. För att bli det krävs en professionell och effektiv organisation. Därför har organisationsfrågan i stort varit en prioriterad fråga för klubbchef Emil Risberg det senaste året, där nu ett första steg tas i och med den här förändringen.

-För att vi ska kunna ta de utvecklingssteg som vi vill så krävs det att vi har en organisation som lirar med våra högt ställda mål. Där behöver vi i en del fall bredda organisationen genom att addera både personer och kompetens, medan vi i andra fall behöver effektivisera och professionalisera. Den här förändringen är ett exempel på det senare.

Rollen som Manager innebär att Johan blir både huvudtränare och sportchef. Alltså ansvarig för att både scouta och rekrytera spelare samt att träna och matcha laget. Emil Risberg utvecklar:

-Kimmo Eskelinen, som har haft rollen som sportchef fram till nu, har haft det som ett sidouppdrag vid sidan av sitt ordinarie arbete. Kimmo har gjort ett kanonjobb. Men för att vi ska kunna arbeta på det sätt jag vill, och som kommer att krävas framöver, så behöver vi på vardaglig basis kunna jobba professionellare med helheten. Därför anser jag att den här förändringen är nödvändig.

-Anledningen till att förändringen sker vid den här tiden på säsongen är för att mycket av sportchefens arbetsuppgifter för kommande säsong inleds redan nu. Att genomföra förändringen nu ger Johan en chans att komma in i arbetet redan från start.

Johan, som nu får ett annat innehåll i den heltidstjänst som han sedan tidigare redan har, säger så här om sin nya roll:

-Att ta över Warbergs sportsliga verksamhet på herrsidan är för mig den största utmaning som jag ser finns i innebandy-Sverige och jag har aldrig varit en person som tagit den enkla vägen. För mig personligen ska det bli superkul att jobba mer med helheten i min roll som sportslig ansvarig för herrsidan. Framför allt är jag nyfiken på att jobba med flera av de större frågorna, bland annat när det kommer till att bygga en trupp utefter en budget som föreningen satt upp.

Kimmo, som har haft rollen som sportchef de senaste fem åren, kommenterar förändringen så här:

-Det har varit fem oerhört innehållsrika, intensiva och utvecklande säsonger att vara sportchef för Warberg! I två av dem har vi kämpat för att överleva i SSL, och de tre andra har vi vunnit Allsvenskan och försökt kvalspela oss tillbaka. Det har såklart både tagit och gett mycket energi av alla inblandade kring laget. Att vara sportchef i en klubb med Warbergs ambitioner kräver mycket, och jag har gjort allt jag kunnat med de förutsättningar jag har haft. Nu, med en ny och kompetent ledarstab för laget, samt en trupp som är både lovande och dedikerad det de gör, känns det som ett utmärkt läge att lämna över detta arbete till Johan, som kan jobba med det i sitt dagliga på ett helt annat sätt.

Warberg vill rikta ett stort tack till Kimmo Eskelinen för hans fina arbete under dessa år. Samtidigt önskar vi Johan Astbrant varmt lycka till i sin nya roll.

Läs en längre intervju med både Johan och Kimmo om förändringen. För att komma till intervjun klicka här.