Lördag
27 Feb 1 match
Torsdag
04 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 2 matcher
Lördag
20 Mar 1 match
Söndag
21 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Söndag
04 Apr 1 match
Onsdag
07 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Torsdag
15 Apr 1 match
Onsdag
21 Apr 1 match
Hemma
Karlstad
KAR
Borta
Warberg
WIC

Mot Värmland för match mot Karlstad IBF

30 januari 2021 09:00
DAM

Det vankas match denna lördag, klockan 13:00 startar damlagets match mot Karlstad IBF. Här kan ni läsa Amanda Aholas tankar inför matchen och ni streamar den som vanligt på SportExpressen Play.


Nu sitter damlaget i en buss norrut, närmare bestämt med destination Karlstad och Colorama Arena. Dagens SSL match mot Karlstad IBF tillhör omgång 19 och blir också den 19 matchen för Warberg, medans dagens hemmalag har haft en uppskjuten match och spelar sin 18 idag. På dessa matcher har Karlstad spelat ihop tolv poäng vilket gör att de innehar nästjumbo platsen i tabellen. Warberg befinner sig på en sjundeplats med tjugofyra poäng.

När lagen möttes under hösten i Sparbanken Wictory Center var det Karlstad som tog ledningen i matchen, men fick bara göra ett mål. Warberg segrade tillslut med 7-1. En av spelarna som såg till att det bara blev ett mål den matchen bakåt är backklippan Amanda Ahola. Hon spelar sin fjärde säsong i den blåa tröjan och säger så här om säsongen så lång:

-Jag vill ändå säga att detta är den roligaste säsongen i Warberg som jag varit med om. Lagsammanhållningen som vi har är magisk och det vi gjort som lag hittills i år är väldigt kul att få vara med på. Vi är ett lag som verkligen gör allt för varandra till 100 procent och ska fortsätta med det resten av säsongen.

Hur känns det för egen del?

-Mitt eget spel känns bra, har väldigt bra spelare runt omkring mig som sätter mig i bra situationer och gör att jag känner mig väldig trygg ute på banan. Sen är jag inte nöjd och stävar alltid efter att bli bättre på allt och för att ta beslut som sätter mina lagkamrater i bra lägen.

Match mot Karlstad idag, vad har ni pratat om inför matchen?

-Att vi ska gå in som ett lag på banan som är fullt fokuserade på att ta an vår uppgift som krävs för att kunna åka hem till Varberg med en vinst.

Vad är förväntningarna på matchen?

-Det ska bli väldigt kul att möta Karlstad. Det är ett fysiskt lag, så tror det kommer bli en kamp ute på banan. Sen är det två lag som verkligen vill ta varenda poäng så tror verkligen denna match kommer bli fartfylld.

Klockan 13:00 tekas matchen igång och här hittar ni en direklänk till SportExpressens sändning: Karlstad IBF – Warberg IC

Innan matchen börjar kan ni hänga med damlaget på resan upp mot Karlstad med på WarbergIC instagram. Där svarar laget, med Andra Envall i spetsen, på era frågor.