Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Täby
TÄBY

Inför match- Täby FC IBK

7 oktober 2022 19:38
DAM

Imorgon lördag väntar Täby FC IBK på hemmaplan i Sparbanken Wictory Center i jakten på säsongens första seger. Här får du förutsättningarna inför matchen.


Det ville sig inte senast i Malmö vilket innebär att laget får vänta ytterligare på sin första seger. Kanske kan den komma mot Täby som på förhand är tippat att tillhöra den övre halvan av tabellen?

Truppstatus

Natalie Hjertberg, Hilma Ahnlund och Lisa Andersson är p g a skador inte aktuella till lördagens match. Övriga spelare är tillgängliga.

Tränarkollen, Andreas Burman

-I måndags hade vi en matchanalys från helgens match i Malmö där vi konstaterade att vi behöver bli skarpare när det ska avgöras och när lag kliver upp på oss. På träningarna i tisdags och torsdags har det varit mer matchinslag och känslan är bättre än på länge sett till intensitet och duellspel. Vi har haft två riktigt bra pass där det känns som vi är mer påkopplade. Den känslan ska vi ta med oss in i träningen idag fredag och matchen på lördag.

Om motståndaren Täby

Täby har de senaste säsongerna varit ett slutspelslag med SM-guld så sent som säsongen 2018/2019. Undantaget var förra säsongen när man missade att gå till slutspel. Så det är ett revanschsuget lag i år sett till prestationen och resultatet förra året. I spelartruppen finns rutinerade spelare som Lisa Carlsson, Ranja Varli, Julia Croneld och Caroline Rosenberg för att nämna några. Inför den här säsongen har de även adderat intressanta spelare som Eliska Chuda och Karolina Sucha från Tjeckien samt Moa Dynefalk från RIG Umeå. Täby inledde men en förkrossande 9-0-seger borta mot Åkersberga i premiären. Efter det har det blivit tre förluster mot Västerås Rönnby, Thorengruppen och Lund.

Burmans tankar om motståndet

-Täby är ett bra lag med flera spetsspelare. Sett till deras inledning tycker jag kanske att de är värda lite mer poäng. Vi kommer möta ett aggressivt lag som är duktiga i omställningsspelet. Där behöver vi se upp och bli mer noggranna än vi varit sista tiden. Jag tror det kommer bli en tight och fysisk match där duellspelet kommer bli en viktig faktor för att ta 3 poäng.

Så här ser du matchen

Live på plats i Sparbanken Wictory Center - Köp din biljett här!

Streama på SportExpressen- Länk till sändningen här!