Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Karlstad
KAR
Borta
Warberg
WIC

Inför match- Karlstad IBF

12 februari 2023 09:30
HERR

Efter en helgs speluppehåll vankas det i eftermiddag ett riktigt toppmöte för herrlaget när man, liksom damerna, gästar Karlstad. Lagen ligger etta och tvåa i tabellen på samma poäng och såväl prestige som viktiga poäng står på spel!


Sakta men säkert börjar seriespelet närma sig sin upplösning. Sex omgångar återstår att spela och dessa skall avverkas på en månads tid. I toppen av tabellen ser det just nu ut att handla mest om vilket som blir kvallag nummer fyra efter Warberg, Karlstad och Fagerhult. För även om det inte är klart att dessa tre lag kvalar så skall det mycket till för att det inte blir så. Warberg och Karlstad har idag elva poäng ner till fjärdeplacerade Partille, medans Fagerhult har ett försprång på åtta poäng. Kring den fjärde platsen är det dock tightare. Det skiljer bara fyra poäng mellan fyran Partille och sjuan Lillån. Lika jämnt är det i botten. Fyra lag (förutom redan avsågade Malmö) är direkt inblandade i att åka ur. Lindås, Lerum Skoghall och Lund gör upp om två platser ovanför strecket och två platser nedanför strecket. För Warbergs del väntar alltså ett riktigt tungviktsmöte när man beger sig till Värmland för att ta sig an tabelltvåan Karlstad. Inför matchen står man på exakt lika många poäng, 38 st, och det är bara en bättre målskillnad som placerar Warberg före värmlänningarna. Med andra ord en superintressant match att se fram emot i kampen om den åtråvärda (?) förstaplatsen! Det blir också Rikard Erikssons första match sedan återkomsten till Warberg.

Truppstatus

Mattias Kongstad är knäskadad och missar hela säsongen.

Edvin Körberg saknas pga skada i låret.

Isak Ehrinton saknas pga värnplikt.

Hannes Karlsson saknas troligen och Simon Svensson är högst osäker på spel.

Tränarkollen Johan Astbrant

-Vi är tyvärr inne i en lite negativ spiral med skador i truppen. Vi åker på nåt varje vecka nu som såklart ställer till det lite för oss. På plussidan får vi ju in Rikard i laget och det känns bra att få in en tung pjäs med rutin i detta läget. Det kommer också innebära att det blir en lite ny rollsökningsfas när man får in någon ny i gruppen. Vi har en jäkligt spännande avslutning på serien men alla topplag att möta plus Lerum som vi har haft väldigt jämna matcher med. Jag hoppas att det skall gynna oss att ha tuffa matcher hela vägen in. Söndagens match blir såklart jäkligt rolig och en grym utmaning för oss. Efter slutsignalen mot Höllviken så var känslan "ge oss Karlstad nu". Jag förväntar mig en fullsatt arena och en riktigt tuff match mot ett bra lag. Det blir en bra prövning och ett kvitto på vilka spelare som kliver fram och visar att det vill vara med när det hettar till. Det kommer krävas prestationsbästa från samtliga för att vi ska kunna vinna.

Om Karlstad

Karlstad har gjort en imponerande säsong och verkligen blivit en lagmaskin under Peter Nordströms ledning. Trots tappen av de mångåriga poängmaskinerna Tom och Adam Colling så har man fått ihop en stark offensiv som är jobbig för alla lag att möta. I toppen av seriens poängliga finns också två Karlstad-forwards, nämligen Anton Westlund och Johan Palmqvist. Två stora och tunga forwards som levererat hela 84 poäng tillsammans. En annan spelare att hålla koll på är rutinerade Simon Sjögren. En småelak spelare med oerhört tungt skott som ser ut att trivas allra bäst när det är mycket känslor i matcherna. När lagen möttes i höstas så var det gästande Karlstad som drog det längsta strået och vann med 7-6. Den matchen vann Karlstad i förstaperioden där man var hypereffektiva och gjorde 3-0 på en handfull målchanser. Även om Warberg kröp närmre mot matchens slut och skapade fler målchanser matchen igenom så får det sägas att bortssegern var rättvis den gången, Karlstad var tyngre, rakare och mer beslutsamma. Just tyngden har blivit ett av lagens absoluta styrkor, många lag har svårt att stå emot i 60 minuter. Man är starka i närkampsspelet och krånglar sällan till det när man tar sig till avslut utan tar den kortaste vägen mot mål. Ska Warberg ha något att säga till om i Karlstads hemmahall så gäller det att duellspelet är på topp från början av matchen.

Astbrant om motståndet

-Jag måste berömma Karlstad och vad de har gjort. De har bytt ut mycket av sin spets i bröderna Colling och har fått ihop laget och gruppen väldigt bra. Jag gillar sättet de spelar på med väldigt mycket energi, kamp, fysik och dessutom kryddat med stor individuell skicklighet. Det är ett väldigt bra lag vi möter och ser man på matchen i höstas så var det kanske inte helt rättvist att de vann om man ser till statistiken, men de slog ut oss i många dueller och vann nyckelkamperna i matchen. Jag förväntar mig en match med hög intensitet och mycket kamp, så det kommer handla om mycket klyschor som inställning, rakhet och att ta fighten helt enkelt. Vi har pratat mycket om att vara konsekventa i allt vi gör och i den här typen av matcher blir det extra viktigt.

Så här ser du matchen

Live i Colorama Arena-Biljetter bokar du här!

Streama på innebandy.tv- Länk till sändningen här!

Matchen startar 17.00 söndag 12 februari.