Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Lindås
LIND

Inför match-Lindås IBK

15 februari 2023 09:30
HERR

Herrlaget har en intensiv vecka och ikväll spelar man sin andra match av tre på sex dagar. Efter söndagens batalj i Karlstad väntar nu ett Lindås som slåss med näbbar och klor för nytt kontrakt i Allsvenskan.


I och med söndagens seger i den rena seriefinalen mot Karlstad har Warberg nu satt sig i ett bra läge att nypa åtminstone en av de två översta platserna i tabellen. Det skulle i så fall innebära hemmaplansfördel i Playoff 1. Men, det är fem omgångar kvar att spela och spelschemat Warberg har innehåller såväl toppkonkurrenter samt lag som kämpar om viktiga poäng för att överleva i serien. Ett av dessa är kvällens motståndare Lindås som just nu är på säker mark men samtidigt bara har två poäng till nedflyttningsplats. På lördag väntar ju dessutom FBC Lerum, det lag som just i detta nu ligger precis under det negativa strecket. När Warberg och Lindås möttes i höstas, precis innan VM-uppehållet, var det en lång och mödosam kamp för att få med tre poäng hem i bussen. Lindås var länge i förarsätet och Warberg hade förtvivlat svårt att få till ett ordnat spel och skapa chanser, och det var först sent i tredje perioden som man lyckades vända och vinna matchen. 6-4 slutade det i Warbergs favör då.

Truppstatus

Mattias Kongstad knäskadad och missar hela säsongen.

Edvin Körberg fortsatt borta nån vecka till.

Tränarkollen Johan Astbrant

-Positivt är att vi börjar få tillbaka lite spelare som har varit skadade, det skapar en riktigt tuff konkurrenssituation i laget som är precis vad jag tror att vi behöver för att hålla alla cylindrar igång. Hannes Karlsson har känt på det både måndag och tisdag och det har känts bra så det är inte omöjligt att han får lite speltid ikväll. Även Simon Svensson är bättre och troligen redo för spel fullt ut. Vi har sedan matchen i söndags egentligen bara återhämtat kropparna och gått igenom det taktiska inför Lindås-matchen. Det är en intressant period nu med tre matcher på kort tid där vi tog en tung seger i söndags. Vi hade en liknande vecka i fjol där vi, precis som nu, ska avsluta med match borta mot Lerum. Då åkte vi på en plump där och därför tycker jag det blir intressant att se om vi lärt oss något utav det. Vi behöver ladda om och göra jobbet i varje match och verkligen vara här och nu.

Om Lindås IBK

Lindås genomgick lite av en generationsväxling inför säsongen och sett till förutsättningarna nye tränaren Daniel Calebsson fick har man gjort det bra. Flertalet yngre förmågor har fått större roller och målet har varit att klara ett nytt allsvenskt kontrakt. Man har tampats i bottenskiktet av tabellen hela säsongen men har de senaste veckorna tagit flertalet viktiga segrar mot andra lag kring sig i tabellen. Faktum är att man har fyra segrar på de fem senaste matcherna, så det är ett Lindås i bra form som besöker Varberg. En spelare som visat fin form hela säsongen är nyförvärvet Adam Torkelsson. 20-åringen med Varla som moderklubb har stått för imponerande 30 poäng hittills, varav hela 24 st är mål. Den rightfattade forwarden är såklart därför en spelare Warberg behöver hålla ett extra öga på ikväll. I de bakre leden står rutinerade Jesper Andreasson och Martin Ojaniemi för mycket av stabiliteten. Båda två med flertalet säsonger i SSL hos Pixbo Wallenstam.

Astbrant om kvällens motståndare

-Lindås är faktiskt ett av lagen jag har imponerats mest av. Man blir glad när man ser det arbetet de har gjort med sin föryngring och Calebsson har gjort det väldigt bra med sitt lag. De har många skickliga spelare och spelar en bra och trevlig innebandy. Vi har ju haft lite svårigheter att möta 2-2-1-lag som Lindås och Partille, så det blir en bra utmaning för oss där vi måste lära oss att hantera den typen av försvarsspel. Sen är det alltid tufft att möta lag som slåss för sin överlevnad. Men som alltid på hemmaplan så tycker jag det är väldigt mycket upp till oss själva, oavsett motstånd.

Så här ser du matchen

Live i Sparbanken Wictory Center- Boka din biljett här!

Streama på innebandy.tv- Länk till sändningen här!

Matchen startar kl. 19.00 och sändningen börjar 18.50.