’’Lite höstförkylningar i truppen’’ – lägeskoll med #5 Ebba Blomén!

11 oktober 2017 13:00

Nu har vi hunnit bekanta oss med den nya säsongen och därmed också den nya truppen. Vi tog oss en pratstund med #5 Ebba Blomén om säsongen 17/18, helgens matcher och dagsläget i laget!


**Ny säsong, nya lagkamrater och ny assisterande tränare! Vad säger du om säsongen 17/18 än så länge? ** Det är roligt att vi fått en bredare trupp med större konkurrens! Micke bidrar med väldigt många bitar som vi tidigare saknat. Självklart hade vi ju önskat fler vinster än vad vi hittills har åstadkommit. Vi började starkt i premiären, sen dess har det varit lite svajigt. Gäller bara att vi hittar tillbaka till det vi hade där och bygga vidare därifrån!

På fredag ska ni iväg igen, då för att möta nykomlingarna Jönköping. Vad vet du om dem och hur förbereder ni er för en sådan match? Jönköping mötte vi i en träningsmatch på försäsongen, så vi har lite koll på hur de vill spela. Ett fysiskt lag som jobbar stenhårt i alla situationer och som har väldigt mycket energi. Vi förbereder oss med att diskutera hur de spelar samt ställer upp, men framförallt hur vi ska lösa situationer som vi kommer hamna i under matchen.

**Redan på söndag är det återigen dags för match då Rönnby kommer på besök. Förra säsongens matcher var ett par tuffa sådana. På vilket sätt är ni ett annorlunda lag att möta i år? ** Ja, dubbelmatch är alltid roligt! I år har vi mer erfarenhet av att lösa ett sådant spel som Rönnby spelar. Men framförallt så är vi bättre tränade så vi orkar hundra hela matchen, samt med ett större självförtroende att gå in ordentligt i alla situationer.

**Senast mot Endre var det både en och annan som vi saknade på plan. Hur är läget i laget denna vecka? ** Ja, vi har lite höstförkylningar i truppen. Visst är vi från västkusten vana vid blåst, men Endre-stormen påverkade någras immunförsvar lite väl. Men som jag var inne på tidigare så är vi en större trupp och kan därför träna på som vanligt, och förhoppningsvis är alla tillbaka friska och krya inom kort!

**Vad övas på lite extra under veckans träningar, inför en tuff helg som den som väntar? ** Vi nöter lite detaljspel. Egentligen ingen stor skillnad från andra veckor förutom att vi brukar fokusera lite olika uppspel osv. beroende på vilket motstånd vi ska möta. Tempot kommer vara högt både på fredag och söndag, så i spelet på träning håller vi hög fart.

**Vad vågar vi lova den publik som kommer för att stötta er på söndag? ** Vi kommer bjuda på mycket energi och hjärta! Fina spelvändningar och ett och annat fint mål/ass från min spelkollega Terre Arneson.

**Tack för att du tog dig tid, lycka till i helgen! ** Tack så mycket!