Lördag
27 Okt 1 match
Söndag
28 Okt 1 match
Lördag
03 Nov 1 match
Söndag
04 Nov 1 match
Onsdag
14 Nov 1 match
Lördag
17 Nov 1 match
Söndag
18 Nov 1 match
Lördag
24 Nov 1 match
Söndag
25 Nov 1 match
Fredag
30 Nov 1 match
Lördag
01 Dec 1 match
Söndag
02 Dec 1 match
Söndag
16 Dec 2 matcher
Söndag
06 Jan 2 matcher
Lördag
12 Jan 1 match
Söndag
13 Jan 1 match
Söndag
20 Jan 2 matcher
Lördag
26 Jan 2 matcher
Söndag
10 Feb 2 matcher
Fredag
15 Feb 1 match
Lördag
16 Feb 1 match
Söndag
17 Feb 1 match
Söndag
24 Feb 2 matcher

Inför match med #25 Philip Subiabre

22 februari 2018 13:32
Herr

På söndag är det dags för hemmamatch igen då Craftstaden Oskarshamn kommer på besök. Vi tog ett snack inför matchen med 19-årige #25 Philip Subiabre som inför säsongen tog en plats i A-truppen. Vad är det som tagit honom hela vägen redan nu?


Förlust senast mot Karlstad på bortaplan. Såg bra ut efter två perioder med ledning 6-4, men en sista period som ni helst vill glömma misstänker jag. Vad hände där egentligen? Ja man kan säga att det var en match med två ansikten, de två första perioderna tycker jag att vi kontrollerar och det känns stabilt. I tredje börjar vi med powerplay och släpper två kassar, efter det känns det som att Karlstad får mycket med sig och ja vad ska man säga… En period att glömma helt enkelt.

Det drar ihop sig och det är bara tre omgångar kvar av seriespelet innan ett kvalspel. Hur känns det i truppen, kommer ni lösa en kvalplats? Jag tycker det känns bra i truppen, träningarna ser riktigt bra ut och det känns som att det börjar dra ihop sig. Jag tror att vi kommer lösa en kvalplats om vi fortsätter med samma hårda jobb.

Nu till helgen så står Craftstaden Oskarshamn för motståndet som jagar en play-off plats, ligger på 6:e plats just nu. De har en något svajig form med endast två vinster på de fem senaste matcherna. Vad är Craftstadens styrkor som vi bör se upp med på söndag? Craftstaden är luriga i kontringsspelet och det är något som vi kommer behöva se upp med. Sedan måste man nämna att Craftstaden har precis som vi väldigt mycket att spela om. Detta är deras sista chans att utmana om kvalplatserna och för oss handlar det om att befästa 1:a platsen i tabellen. Det kommer bli en spännande match på söndag.

**Senast mötet med Craftstaden på bortaplan blev det vinst efter en stark vändning i tredje perioden. Vad kan vi vänta oss för matchbild nu på söndag? ** Jag tror man kan förvänta sig en matchbild där vi har mycket boll och möter ett lågt försvars inriktat Craftstaden. Där Craftstaden kommer vänta på sina lägen i kontringsspelet.

Du tog plats i A-truppen inför denna säsong efter att ha spelat klubbens Div 2 lag som tog steget upp till Div 1 efter förra säsongen. Vet du varför fick du chansen i somras att ta en plats i A-truppen denna säsong? Jag tror att det handlar om olika anledningar. Jag tränade ganska regelbundet med A-laget redan under förra säsongen och sedan var även tanken att jag skulle köra både med A-laget och Div 1 laget under försäsongen. I slutet av försäsongen saknades det spelare på min position och då var det ganska naturligt att jag tog den platsen. Sedan kan man såklart inte bortse från det hårda jobb jag har lagt ner, kul att se att hårt jobb lönar sig.

Du har varit med i alla matcher i år, där speltiden har varierat under matcherna. Vad är det du jobbar med nu för att kunna slå dig in bland de som får mycket speltid match efter match? Jag jobbar egentligen med allt, men framförallt med fysiken för att jag skall kunna hänga med i närkampsspelet.

Har du något tips till de yngre spelarna i klubben som har som mål att gå samma väg som dig ända upp till A-truppen? Något som du gjort själv eller som du tycker de ska tänka på? Väldigt svårt att säga egentligen, men självklart gäller det att ha kul. Jag spelade under många år flera sporter i kombination med innebandyn, men valde tillslut innebandyn för att det var det jag tyckte var roligast. Sen måste man säga att inget kommer gratis, man måste jobba för att komma till denna nivå. Hårt jobb är helt enkelt det som krävs.

Hur tror du matchen slutar på söndag? Jag tror det blir en jämn match, men att vi tillslut vinner med 8-5.

En sista fråga. Har du några speciella rutiner inför match som du måste göra? Måste alltid dela ut en och annan ”dask” på mina lagkamrater, men utom det har jag inga speciella rutiner.

Tack för att du tog dig tid och lycka till på söndag!

Läget i laget: En del sjukdomar i laget under veckan. Men förhoppningsvis alla spelaklara till matchen.

Form 5 senaste matcherna för Warberg: F, O, V, V, O Form 5 senaste matcherna för Craftstaden: F, F, V, V, O

Matchstart 16.00 och det är Fri Entré! Så se till att boka din plats redan nu, då det väntas mycket folk på läktarna.